Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό με σέλινο και σέλερι !!!


Υλικα
1 κιλό χοιρινό
1 κιλό σέλινο
1 ρίζα σελερι
λίγη μαργαρίνη κ λίγο λαδάκι
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
για την σάλτσα
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε και κόβετε σε μερίδες το κρέας,το αφήνετε να στραγγίσει,στο μεταξύ σε μια κατσαρόλα σοτάρεται τα κρεμμύδια το λάδι με το λίγο καλό βούτυρο.βάζετε κ το κρέας κ το αφήνετε να ροδίσει,μετά ρίχνετε το νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας,βάζετε αλάτι ,πιπέρι ,κ το αφήνετε να μισοβράσει,ετοιμάζετε το σέλινο κ σέλερι.το πλένετε πολύ καλά ,το κόβετε σε μικρά κομματάκια το βουτάτε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για 10 λεπτά [έτσι γίνεται πιο ελαφρύ]μετά το στραγγίζετε κ το ρίχνετε μέσα στο κρέας,αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα χορταρικά,βάλτε στο μούλτι τα 2 αυγά το λεμόνι το αλεύρι χτυπάτε και το ρίχνετε μέσα στο φαγητό ,αφήνετε να πάρει κάνα δυο βράσεις  να πήξει η σαλτσούλα του το ζουμάκι του κ κλείνετε το μάτι έτοιμο!!!
ΔΕΙΤΕ  περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ








Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Τηγανίτες Βαρδουσίων!!





Παραδοσιακές τηγανίτες Βαρδουσίων -τοπική συνταγή πολύ νόστιμη !!!
Δοκιμάστε  τες είναι πανεύκολες και πάρα πολύ χορταστικές και ωραίες !!!

Υλικά
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι
300 γρ φέτα--όσο περισσότερη φέτα τόσο πιο ωραία -εγώ εδώ έβαλα 400 γραμ.
1/2  κούπα μικρή τσαγιού λάδι
5 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας μπεκιν παουντερ





Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι  τρίβετε με το χέρι την φέτα,το αναμιγνύεται  με το γιαούρτι,το λάδι,κ τα αυγά,αφού ενώσετε τα υλικά προσθέστε το μπεκιν παουντερ με το αλεύρι λίγο λίγο,να γίνει μια μαλακιά ζύμη να στέκετε στο κουτάλι  .




Βάζετε το λάδι στην φωτιά να κάψει,έχετε ένα ποτήρι με νερό κοντά σας να βουτάτε το κουτάλι κάθε φορά και παίρνετε κουταλιές από το μείγμα τις βάζετε στο λάδι και τις γυρίζετε πολύ γρήγορα  να μην μαυρίσουν και καθώς βγάζομαι τις τηγανισμένες τις αφήνουμε για λίγο επάνω σε χαρτί κουζίνας.Αν προλάβουμε σερβίρουμε γιατί εξαφανίζονται αμέσως !!!!!!!



Αν η φέτα δεν είναι πολύ αλμυρή ,προσθέστε λίγο αλάτι .

Σημείωση
Αν παραλείψετε το τυρί σερβίρονται και με  μέλι !!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κοτόπουλο με μέλι και βαλσάμικο,αλλη γεύση !!!







ΥΛΙΚΑ
στηθος φιλετο κοτοπουλο
μιγμα μπαχαρικων διαφορα
3 κ γ μελι
μισο φλυτζανι βαλσαμικο ξυδι
ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ
Πλενουμε τα φιλετα και τα βαζουμε σε αντικολητικο τηγανι ,τα γυρναμε σε σιγανη φωτια πολλες φορες να ψηνονται σιγα σιγα ,μετα απο 7-10 λεπτα προσεσθετουμε το μιγμα μπαχαρικων ,συνεχιζουμε να το γυρναμε  ,μετα απο 2-3 λεπτα προσθέτουμε το ξυδι ,γυρναμε καθε λιγο σε μετρια φωτια παντα,και τελος προσθέτουμε  κ το μελι κ σιγοψηνουμε  ..θελει συνολικα γυρω στα 15 λεπτα .
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΓΕΜΙΣΤΑ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!!!!!!!!








ΥΛΙΚΑ.
ντοματες
πιπεριες
αν θελετε μελιτζανα κολοκυθακι ,οτι σας αρεσει γεμιζετε
πατατες
δυοσμο φρεσκο,μαιντανο,κρεμμυδια τουλαχιστον 3 2 σκελιδες σκορδο
ρυζι καρολινα
αλατι πιπερι
λαδακι μπολικο στα γεμιστα παντα!!
λιγη ζαχαρη
λιγη φρυγανια τριμμενη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
πλενω καλα οτι εχω προγραμματισει να γεμισω ,τα ανοιγω και κραταω την ψιχα απο τις ντοματες ,λιγη ψιχα απο το κολοκυθακι αν βαλω λιγη ψιχα απο την μελιτζανα αν βαλω,,τα τοποθετω στο ταψι σε ωραια διαταξη ,σ ενα μπολ τριβω ην ψιχα απο τις ντοματες τριβω απο το κολοκυθι τριβω απ την μελιτζανα προσθετω δυοσμο ψιλοκομμενο ,μαιντανο, το κρεμμυδι τριμμενο στο τριφτη απο το χοντρο μερος,το σκορδο αλατι πιπερι ζαχαρη και μετραω ποσα κομματια ειναι πχ ειναι 17? βαζω 17 κουταλιες κοφτες τις σουπας ρυζι [μυστικο της θειας μου] κι ερχεται ακριβως!!και βαζω μπολικο λαδι να ειναι απο πανω να πλεει θελει πολυ λαδι γιατι αμα δεν βαλουμε πολυ υπερυσχυουν τα υγρα απο τα λαχανικα κ γινονται νεροβραστα ,ανακατευω ολα μαζι αφηνω κανα 10λεπτο να δεσουν τα υλικα ..ΩΜΑ ΔΕΝ ΤΣΙΓΑΡΙΖΩ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ μετα γεμιζω τα γεμιστα και οτι περισεψει μεσα εκει στο μπολ αυτο κοβω πατατες κυδωνατες βαζω αλατι πιπερι λιγο λαδι και ανακατευω και ρυζι λιγο ναχει περισσεψει δεν πειραζει εκει ριξτε τις πατατες γινονται πολυ νοστιμες κ δεν ξεραινονται .τις τοποθετω αναμεσα εδω κι εκει στα γεμιστα ριχνω κ λιγη φρυγανια τριμμενη απο πανω να παει παντουγιατι κανουν ετσι μια ωραια σαν κρουστα, σκεπαζω μ ενα αλουμινοχαρτο κ ψηνω στους 220 β,σε καμια ωρα το ξεσκεπαζω κ το αφηνω να ψηθει ετσι και περιμενω να το δω να ροδοκοκκινιζει απο πανω ,τρυπαω με το πηρουνι να δω αν ψηθηκανε ..ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ αν βαλετε κολοκυθακια η μελιτζανες ,οταν τα βαλετε στο ταψι μ αδεια μ ενα πηρουνι να τα τρυπησετε εδω κι εκει για να ψηθουν καλα κ μετα τα γεμιζετε ..νομιζω οτι θα ειναι απο τις λιγες φορες που θα εχετε φαει τοσο νοστιμα γεμιστα!! καλη ορεξη !!!

κολοκυθοκεφτεδες νο 2


 υλικα
3 κολοκυθια τριμμενα στο τριφτη
1 κρεμμυδι τριμμενο
3 αυγα
αλατι,πιπερι,δυοσμο
...1 κουπα γαλα
αλευρι φαρινα οσο παρει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βαζουμε ολα τα μυρωδικα ,κ το γαλα κι αυγα σε ενα μπολ,ανακατευουμε κ προσθετουμε οσο αλευρι παρει να ψιλοστεκετε στο κουταλι. και βαζουμε το τηγανι το λαδι ,παιρνουμε κουταλια κουταλια κ τηγανιζουμε κι απο τις δυο μεριες..καλη επιτυχια!!

Κοτόπουλο βραστό και μετά φούρνο..!!

 

 Υλικά
κοτοπουλο
4 καροτα
1 κρεμμυδι
3 πατατουλες
σελινο
αλατι πιπερι
λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
βραζουμε το κοτοπουλο στην κατσαρολα,βαζουμε μαζι τα λαχανικα ολα και οταν βρασει στραγγιζουμε το ζουμακι και βαζουμε το κοτοπουλο στο φουρνο να ροδισει,το ζουμακι μπορουμε να ριξουμε ρυζικ να κανουμε μια ωραια κοτοσουπα,βγαζουμε το κοτοπουλο απο το φουρνο ροδοψημμενο!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Tυράκι από τα χεράκια μας !!!!

Το έφτιαξα κι έγινε η νοστιμότερη φέτα εγγυημένα !! Με το καφεδάκι το τσαγάκι το φαγητό μας καταπληκτική σαν χωριάτικη !!

ΠΡΟΣΟΧΗ
Αν το γάλα που θα χρησιμοποιήσετε  είναι παστεριωμένο του εμπορίου δεν χρειάζετε πολύ βράσιμο
το φτιάχνετε όπως σας το γράφω ------εάν είναι από βοσκό κατ ευθείαν βράστε το πολύ καλά αφήστε το να κρυώσει και αρχίστε να εκτελείτε την συνταγή κανονικά.


Υλικά
6 λίτρα γάλα
στην μύτη του κουταλιού του γλυκού πιτιά βλάχας
τη βρίσκουμε   στα μαγαζιά που πουλάνε υγιεινές τροφές

 Εκτέλεση
Λιώνουμε την πιτιά σε 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό

Έχουμε βάλει το γάλα μας να χλιαρίνει και μόλις χλιαρίνει την βγάζουμε από την φωτιά
Αμέσως ρίχνουμε την πιτιά και ανακατεύουμε σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Το αφήνουμε τόση ώρα ώστε να δούμε όταν ξεσκεπάσουμε την κατσαρόλα να μην κουνιέται να είναι σαν γιαούρτι .
Όταν το δούμε κι είναι πηχτό σαν γιαούρτι με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε και το ξαναβάζουμε στην φωτιά να βράσει μέχρι να το δούμε να φουσκώσει .
Μόλις φουσκώσει το βγάζουμε από την φωτιά και με μία τρυπητή κουτάλα αρχίζουμε και παίρνουμε το τυρί και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα τούλι το βάζουμε μέσα όλο το τυρί που μαζέψαμε
 και το πιέζουμε να γίνει μία μπάλα.
Το κρεμάμε και το αφήνουμε μία ολόκληρη βραδιά να στραγγίξει.
Μετά παίρνουμε άλμη από το σούπερ μάρκετ ή την φτιάχνουμε μόνες μας παρακατω η συνταγή .. το κόβουμε φέτες και το σκεπάζουμε με την άλμη και το αφήνουμε να ψηθεί μέσα στο ψυγείο .Ο χρόνος του για να γίνει καλό καλό τυρί θέλει 2 μήνες μέσα στην άλμη και το ψυγειο  αλλά πρέπει να αλλάζουμε την άλμη μόλις την δούμε να πιάνει φουσκάλες από πάνω.
 


ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 



Αν θέλετε περισσότερο τυράκι διπλασιάστε την δόση  ,

Εδω ο τρόπος που φτιάχνουμε ΑΛΜΗ για να διατηρήσουμε το τυρί μας αν κάνουμε ποσότητα

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ:
Για κάθε λίτρο νερού, υπολόγισε 75γρ. χοντρό αλάτι. Ανακάτεψε καλά ώσπου να δεις το αλάτι να λιώνει στο νερό και η άλμη σου είναι έτοιμη.
Κόψε τη φέτα σε… δόσεις, και τοποθέτησε προσεκτικά σε μεγάλο δοχείο. Άδειασε από πάνω την άλμη να σκεπάσει το τυρί τελείως. Κλείσε το δοχείο καλά και φύλαξε ΠΑΝΤΑ στο ψυγείο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ