Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ταρτάκια απίθανα με γλυκό κουταλιού !!!



Πανεύκολα ταρτάκια με διαφορετικά  γλυκά κουταλιού που θα  ξετρελάνουν  ολους !!! Φτιάξτε τα για κέρασμα για γιορτή για βαφτίσια για παιδικά πάρτυ εκδηλώσεις , σίγουρα θα βγείτε ασπροπρόσωπες !!!!

Υλικά
300 γραμ.αλεύρι
80 γραμ.ζάχαρη άχνη
1/2 κουτ,γλυκού αλάτι
150 γραμ κρύο βούτυρο
1 βανίλια
λίγο ξύσμα λεμόνι
1 αυγό
50 γραμ φουντούκι ψιλοτριμμένο

 Για την γέμιση
1 σαντιγί μικρότερη των 500 γραμ. ανάλογα πόσα θα φτιάξετε
γλυκά κουταλιού  διάφορα
Αν θέλετε να εμπλουτίσετε τα ταρτάκια προσθέστε στην σαντιγί και 1 κρέμα τυρί Φιλαδέλφεια 250 γραμμαρίων

Για στόλισμα από πάνω
Γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας
από λίγο στο καθένα επάνω ψιλοτριμμένο αμύγδαλο



Τι κάνουμε
Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μία ωραία ζύμη εύπλαστη.
Την αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί και κόβουμε κομματάκια πλάθουμε με το χέρκαι τα βάζουμε σε καλούπι φορμάκια για ταρτάκια και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 περίπου λεπτά να ψηθούν και να πάρουν χρώμα.
 Γέμιση 
Στο μίξερ βάζουμε την σαντιγί παγωμένη προσθέτουμε και την άχνη ζάχαρη ποσότητα τόση όσο γλυκά τα θέλουμε αρχίζοντας με 2 ή 3 κουταλιές σούπας,και χτυπάμε  μέχρι να πήξει και να σταθεί.
Οταν κρυώσουν τα ταρτάκια τα γεμίζουμε με την χτυπημένη σαντιγί και από πάνω στολίζουμε με γλυκό κουταλιού  π.χ.σύκο,κερασάκι ,ή λίγη μαρμελάδα επίσης μπορούμε να τα γεμίσουμε με σοκολάτα λιωμένη .τα πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοτριμμένο αμύγδαλο  .

Αν θέλετε για περισσότερο ωραία γεύση βάλτε την σαντιγί και προσθέστε άχνη και 1 τυρί κρέμα φιλαδέλφεια 250 γραμμαρίων χτυπήστε τα καλά και γεμίστε τα ταρτάκια .ΑΠΙΘΑΝΑΑ !!!
Συνταγή από τον φίλο George Zolis

*Αν τα καταναλώσετε πολύ γρήγορα μπορείτε να βάλετε από πάνω φρέσκα κομματάκια από φρούτα αλλά δεν αντέχουν για πολύ να ξέρετε ,

MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ