Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Μακαρόνια με ντοματίνια.




 Υλικά μερίδες 4

1 πακέτο μακαρόνια
15  ντοματίνια κομμένα στην μέση
1  κουταλιά κοφτή σούπας πελτέ
5  σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
1 ποτήρι του νερού ζωμός από τα μακαρόνια που βράσαμε
6  κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
βασιλικός ξερός  ή φρέσκος

 Βράζουμε τα μακαρόνια στον μισό χρόνο από ότι γράφει επάνω στην συσκευασία.
Τα σουρώνουμε κρατώντας στην άκρη 1 ποτήρι μεγάλο από το ζουμί τους.


Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι με το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα ίσα να μαράνει .

Αμέσως προσθέτουμε και τις ντομάτες μαζί και σοτάρουμε.
 Τις ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν λίγο.


Τώρα ρίχνουμε τον πελτέ αραιωμένο σε λίγο νερό και μαζί το 1 ποτήρι ζουμί από τα μακαρόνια που κρατήσαμε .Ρίχνουμε και το αλάτι .

 Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί η σάλτσα.[αν το ζουμάκι είναι λίγο προσθέτουμε λίγο νεράκι ] Αυτό παίρνει περίπου 10 λεπτά μαγείρεμα.

 Ρίχνουμε τον βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τα ανακατεύουμε κι είναι έτοιμα για σερβίρισμα με λίγο τυράκι από πάνω.Καλή όρεξη!!!
Αφαιρώντας το τυρί έχουμε νηστίσιμο πιάτο.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές ΕΔΩ  ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ