Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Κρουασανάκια με μερέντα !!!

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

Υλικά

400γρ αλεύρι
ενα κεσεδάκι γιαούρτι(220γρ)
 1 φακελάκι μαγιά
δυο κουταλιές σούπας ζάχαρη
 100γρ μαργαρίνη
1 αυγό και λιγο αλάτι.

 Εκτέλεση

 Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει Βάζοντας όλα τα υλικά
. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα δυο και ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο δυο στρογγυλά φύλα.
Κόβουμε το κάθε φύλο μας στα 4 σχηματίζοντας ενα σταυρό και μετά διαγώνια σε 8 τριγωνικά κομμάτια.
Βάζουμε στην άκρη κάθε κομματιού από ενα κουταλάκι γεμάτο μερέντα το ρολάρουμε και γυρίζουμε τις άκρες για να δώσουμε το σχήμα του κρουασάν. Βάζουμε τα κρουασάν μας σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170-180! Καλή Επιτυχία !!
Eva Triantafilidou