Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σταφιδόψωμα αφράτα & λαχταριστά !!!

Αγαπημένα μικρών μεγάλων -αφράτα νοστιμότατα !!! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ !!!



Υλικά
400 γραμ αλεύρι για τσουρέκια ή για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι αυγού
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας βούτυρο μαλακωμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
200ml γάλα
 σταφίδες ξανθές κατά βούληση η ποσότητα

Τι κάνουμε
Βάζουμε σε ένα λεκανάκι το μισό αλεύρι 200 γραμ την μαγιά το ολόκληρο  αυγό και ένα ασπράδι την  ζάχαρη το βούτυρο το  ελαιόλαδο και ζυμώνουμε λίγο και ρίχνουμε το  γάλα χλιαρό λίγο λίγο  μέσα στο  αλεύρι ζυμώνοντας ταυτόχρονα και προσθέτοντας τα υπόλοιπα 200 γραμ αλεύρι . 
Αν μας κολλάει η ζύμη ρίχνουμε λίγο ακόμα αλεύρι όχι πολύ να μην σκληρύνει η ζύμη μας ίσα να ξεκολλήσει από τα χέρια και να γίνει μαλακή και αφράτη. Αφήνουμε να φουσκώσει πατάμε τη ζύμη μας και ρίχνουμε τις σταφίδες. Ζυμώνουμε λίγο ακόμα πλάθουμε μπαλάκια τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με τον κρόκο αραιωμένο με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς για 20 λεπτά!!! Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη μου Eva Triantafilidou
MΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ