Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Μακαρόνια με διάφορα λαχανικά & κιμά στο φούρνο !!! Απερίγραπτη η γεύση του !!!


 Φτιάξτε το !!!
Πραγματικά υπέροχο φαγητό σε γεύση αλλά και εμφάνιση !!!

Υλικά
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 κολοκυθάκι  μέτριο κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο μεγάλο κομμένο σε καρέ
3με 4 ντομάτες κομμένες ψιλά κομματάκια να είναι ώριμες 
1με 2  κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
400 γραμ κιμά
τυρί γκούντα  1 με 2 κούπες τσαγιού
3 αυγά
λίγο γάλα Νουνού 1 κουπάκι του καφέ
αλάτι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού γλυκιά πάπρικα
ξύσμα από  1 πορτοκάλι
λίγο ελαιόλαδο
1 κουταλιά κοφτή ντομάτα πελτέ 

Τι κάνουμε
Κόβουμε όλα τα λαχανικά 




Βράζουμε τα μακαρόνια 5 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στην συσκευασία τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνομαι στην κατσαρόλα .
Χτυπάμε 3 αυγά μαζί με το γάλα το ρίχνουμε επάνω στα μακαρόνια ρίχνουμε και λίγο τυρί και ανακατεύουμε καλά --τα αφήνουμε στην άκρη




Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο και για ελάχιστα λεπτά τα σοτάρουμε

Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας
Προσθέτουμε αμέσως μετά και το ξύσμα από το πορτοκάλι τις ντομάτες και ανακατεύουμε για λίγο
Ρίχνουμε και το κιμά πατώντας με την κουτάλα να διαλυθεί και να μην σβολιάσει



Προσθέτουμε την 1 κουταλιά σούπας πελτέ αραιωμένο σε 1/2  ποτήρι του νερού νερό ,λίγο αλάτι το πιπέρι την ζάχαρη την πάπρικα και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμίσουν τα υγρά να γίνει πηχτή σάλτσα και λίγη .
Στρώνουμε σε πυρέξ ταψάκι λίγα μακαρόνια ,από πάνω σχεδόν καλύπτουμε με το υλικό των λαχανικών πασπαλίζουμε με λίγο τυρί
Ξανά  μία στρώση μακαρόνια λίγο από πάνω από το υλικό και πασπάλισμα με τυρί και τέλος μακαρόνια ξανά και σκέπασμα με όλο το υλικό λαχανικών κιμά και τελειώνει το φαγητό μας με τυρί σε όλη την επιφάνεια .



 Το ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο αέρα πάνω κάτω ίσα που να λιώσουν τα τυριά 15 λεπτά περίπου και μετά αφού κρυώσει το  α π ο λ α μ β α λ ά ν ο υ μ ε  !!!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ