Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Σουτζουκάκια με σάλτσα !! Η γεύση τους φοβερή !!!





Υλικά
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
7 φρυγανιές μουλιασμένες σε νερό  και στιμμένες καλά[μπορούμε και μπαγιάτικο ψωμί 2-3 φέτες]
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο 
2 κουτ.σούπας ούζο 
3/4 κουτ.του γλυκού κίμινο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι
ελαιόλαδο για να   τηγανίσουμε



Σάλτσα
1 ντομάτα ώριμη ψιλοτριμμένη
2 κουταλιές σούπας κοφτές πελτέ ντομάτας
αλατι-πιπέρι-λίγη ζάχαρη
Το ελαιόλαδο από το τηγάνι που θα περάσουμε τα σουτζουκάκια
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπόλ τον κιμά, τις φρυγανιές ,το σκόρδο,το κρεμμύδι,το αυγό .το ούζο,[μυστικό γιαγιάς μου ]αλάτι,πιπέρι,το κίμινο ,το λάδι ,και ζημώνουμε καλά .Το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μίγμα  και να δέσουν τα υλικά.
Πλάθουμε σε μακρόστενα τα σουτζουκάκια μας τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε ελαφρώς .




Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και μέσα στο λάδι προσθέτουμε την ψιλοτριμένη φρέσκια ντομάτα ,μαζί με τον πελτέ και ανακατεύουμε γρήγορα γρήγορα να λιώσουν .
Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι την ζάχαρη [εγω προσθέτω ξανα και μία κουταλιά ακόμα σούπας ούζο]και 1 ποτήρι νερού νερό.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε  τα σουτζουκάκια και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Ρύζι μερίδες 4 με 5
2 ποτήρια του νερού ρύζι βγια πιλάφι [το ελαφρώς κίτρινο]
2-3 κουταλιές σούπας βούτυρο
6 ποτήρια νερού νερό
Αλάτι-λίγο πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει .
Προσθέτουμε το ρύζι και καβουρντίζουμε για λίγο να σκουρήνει ελαφρώς.
Αμέσως προσθέτουμε το νερόι ,το αλάτι λίγο πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να το δούμε να πιεί όλο το νερό και να κάνει σαν τρυπούλες από πάνω [όπως στην φωτογραφία]
η επιτυχία του με αυτές τις αναλογίες είναι 100% να μας γίνει σπυρωτό .
Σημ.
Τα σουτζουκάκια συνοδεύουν και πατάτες τηγανιτές,η και πουρέ .