Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Μπριάμ Τουρλού!




Μερίδες: 7
Xρόνος: 50' λεπτά
Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη     |    Νηστίσιμη
 5 κολοκυθάκια μέτρια κομμενα σε κυβάκια
2-3 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
5 πατάτες μέτριες κομμένες σε κυβάκια
1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές τις σούπας πελτέ αραιωμένο σε ένα ποτήρι νερό
2 ποτήρια νερό
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
print
 Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας .
Τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί ,[αν υπάρχει και γάστρα ακόμα καλύτερα ,άν όχι θα σκεπάσουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο για 1 ώρα και μετά θα το ψήσουμε για 15 λεπτά χωρίς ,το ίδιο θα κάνουμε  και με το καπάκι της γάστρας]
Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό και το αλατοπίπερ.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το λάδι και το 1 ποτήρι νερό .
Ξανά ανακατεύουμε καλά.
προσθέτουμε και άλλα 2 ποτήρια νερό κλείνουμε το ταψί μας με το αλουμινόχαρτο ,η το καπάκι το ψήνουμε και στό τέλος το ανοίγουμε να ροδοκοκκινίσει λίγο το φαγητό .
Θερμοκρασία φούρνου 200 σχετική ώρα ψησίματος περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Σημ.
Μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκια ψιλοτριμμένη ντομάτα.