Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Χαλβάς με σουμάδα και κρέμα κανέλας!!!


Ένα γλυκό που έχει ταυτιστεί με τη νηστεία.
Μια εξελιγμένη συνταγή του αγαπημένου μου δασκάλου Στέλιου Παρλιάρου.
Με γάλα( αντί για νερό ) και σουμάδα,σερβίρεται με μια κρέμα από λευκή σοκολάτα και κανέλα.
Φτιάξτε το είναι υπέροχος!!!!

Υλικά:
250 γρ σιμιγδάλι ψιλό,
250 γρ βούτυρο αγελάδας τεμαχισμένο,
800 γρ φρέσκο γάλα,
500 γρ σουμάδα,
ξύσμα από ένα πορτοκαλί,
200 γρ λευκά αμύγδαλα,καβουρδισμένο στο φούρνο( στους 160° για 10 λεπτά)ψιλοκομμένα.

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι .
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το σιμιγδάλι συνεχώς για μισή ώρα, ώστε να καβουρδιστεί καλά.
Ταυτόχρονα σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη σουμάδα και το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο πριν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος μαζί με τα καβουρδισμένο αμύγδαλα,στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και δυναμώνουμε τη φωτιά.
Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου πήξει και αρχίζει να κοχλάζει ο χαλβάς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε το χαλβά σε μια φόρμα,πιέζουμε με την κουτάλα ελαφρώς προς τα κάτω.
Αφήνουμε να  κρυώσει(2-3 ώρες).
Ξεφορμάρομαι και γαρνίρομαι με την κρέμα κανέλας.



Υλικά για την κρέμα κανέλας:
 250 γρ κρέμα γάλακτος ,
100 γρ λευκή κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια,
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Εκτέλεση για την κρέμα:
Βράζουμε την μισή κρέμα γάλακτος και την αδειάζουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα προσθέτοντας και την κανέλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα λείο μείγμα,και ρίχνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος( κρύα).
Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για μια νύχτα καλύτερα και την επόμενη τη χτυπάμε στο μίξερ σε μορφή σαντιγί.



Σημείωση:
χρησιμοποίησα κορνέ για να στολίσω το χαλβά μου με την κρέμα κανέλας και έβαλα λίγα κράνμπερι και ξύλα κανέλας για διακόσμηση.
Φτιάξτε τον φίλοι μου το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει είναι πολύ ξεχωριστή συνταγή....
Καλή επιτυχία!!!!!!

 Mary Toumazou--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ =ΟΙΔΕΣ--Συνταγή από  Sokolatakaifantasia.

Τυροπιτάκια !!!



Έτοιμα και τα τυροπιτάκια μας για το κολατσιό στο σχολείο!!!

Υλικά : Τεμάχια 48
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα γάλα
3 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μαγιά (ξερή)
1 κιλό αλεύρι (περίπου - μέχρι η ζύμη να είναι αφράτη)

Για την γέμιση :
Μισό κιλό τυρί
3 αυγά
Λουκάνικα

 Ολα τα υλικά της ζύμης μαζί.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε μισή ώρα  να ξεκουραστεί .


Κόβουμε την ζύμη κάνουμε μπαλίτσες τις ανοίγουμε με τον πλάστη βάζουμε γέμιση και κλείνουμε .
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί τα βάζουμε στην σειρλα αλείφουμε από πάνω με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο .

Για το ψήσιμο 30' στους 180°C πάνω κάτω.



Θεοδώρα Π'-- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΟΙΔΕΣ ---ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Σπιτικά τσιπς τραγανά και αγνά !!!

Σπιτικά τσιπς για τα μικρά μας πιο πολύ που τους αρέσουν πολύ και είναι και πιο αγνά ..!!!

Υλικά
2-3 Πατάτες μεγάλες
Αλάτι
Πάπρικα
Ρίγανη

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες.
Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες με τον κόφτη - μαντολίνο.
Τις τοποθετούμε σένα μπολ με παγωμένο νερό και τις αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον.
Μέσα σ' αυτό το χρονικό διάστημα αλλάζουμε 2 φορές νερό.
Μόλις περάσει η ώρα σουρώνουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια πετσέτα για να απορροφηθεί η επιπλέον υγρασία.
Προσθέτουμε αλάτι η οποιοδήποτε άλλο μπαχαρικό θέλουμε, ανακατεύουμε να πάει παντού και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά !!

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".-
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Αφράτες τραγανές αλμυρές μπάλες σφολιάτας !!!


Τι χρειαζόμαστε
1 πακέτο σφολιατας που περιεχει δυο φύλλα.
1 κρόκο αυγού
300 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
πιπεριές κόκκινες
μπέικον
γραβιέρα
ρίγανη!

Εκτέλεση
Ανοιγουμε την σφολιατα και την κόβουμε σε τετράγωνα κομματια τοποθετούμε γραβιερα μπέικον πιπεριά ριγανη:!
Το κλείνουμε και το παίρνουμε στα χέρια μας και το κάνουμε μια μπάλα!
Βουτάμε σε κρόκο αυγού που το αραιωνουμε με μια κουτάλια της σούπας νερό και τα βάζουμε μέσα στο τριμμένο κεφαλοτύρι!
Ψήνουμε.25 λεπτα στους.180 βαθμούς!


Tzeni Tsanaktsidou‎-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πάστες καραμέλας με σαβουαγιάρ !!!

Υλικά
60 σαβουαγιάρ
200 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια νερό
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
3 φύλλα.ζελατίνης
1 βανίλια:
Σε κατσαρόλα ρίχνω λίγη ζάχαρη να γίνει καραμέλα ,και συνεχίζω να ρίχνω και την υπόλοιπη Αφαιρώ από την φωτιά!
Από το νερό κρατάω 2 κουταλιές σούπας και διαλύω την κορν φλάουρ!
Το υπόλοιπο νερό το προσθέτω στην καραμέλα και το βάζω πάλι στην φωτιά!
Πρόσθετων το κορν φλάουρ και ρίχνω και την κρέμα.γάλακτος!
Αφαιρώ από την φωτιά ρίχνω μέσα την βανίλια και τις ζελατίνες!

Κρέμα βανίλιας:
1 λίτρο γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη.
3 κουταλιές σιμιγδάλι
3 κουταλιές αλεύρι
1 κουτάλια βούτυρο
2 βανίλιες!
Βάζουμε το γάλα την ζάχαρη και το αλεύρι ανακατεύουμε μέχρι να βράζουν!
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πήξουν!Κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια βούτυρο!


Κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές κακάο
80 γραμμάρια σοκολάτα!
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη το αλεύρι το κακάο και ανακατεύουμε όταν αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε να.πήξει!
Την αφήνουμε να κρυώσει!
Έχουμε και 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα σε ένα μπολ με μια κουταλιά σιρόπι κρέμας για να βουτάμε τα σαβουαγιάρ.



Συναρμολόγηση
Βουτάμε σαβουαγιάρ στο γάλα και τοποθετούμε.στα κατάλληλα σκεύη άπω πάνω κρέμα βανίλιας σαβουαγιάρ κρέμα σοκολάτας σαβουαγιάρ κρέμα.βανίλιας και τέλος το σιρόπι καραμέλας!

Tzeni Tsanaktsidou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαμπαδάκια πολύ λαχταριστά & σιροπιαστά !!!


Υλικά
110 γραμμάρια σπορελαιο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
λίγο αλάτι
2 αυγά
2 βανιλιες
250 ml γάλα
300 γραμμάρια αλευρι
σαντιγυ
σιρόπι
κερασακια!!!


Εκτέλεση ζύμης
Σε ενα μπολ ρίχνουμε την μάγια και την ζάχαρη!
Αυτά τα ανακατεύουμε!
 Προσθέτουμε το γάλα τα αυγά το σπορελαιο τις βανιλιες!
Και τέλος σιγά.σιγά το αλεύρι!
Πρεπει το μείγμα.να είναι παχύρευστο!
Βάζουμε το μίγμα στα ειδικα σκεύη και τα αφήνουμε.40 λεπτα!
Τα ψήνουμε.30 λεπτα στους 180 βαθμούς!

Σιρόπι και εκτέλεση
:3 φλυντζανια τσαγιού ζάχαρη
2 και μισή φλυντζανια τσαγιού νερό
1 βανίλια
1 φλυντζανακι του καφέ ελληνικού κονιάκ!
Το βράζουμε 3 λεπτα και μόλις το κατεβασουμε ρίχνουμε βανίλια κονιάκ!



Συναρμολόγηση των μπαμπάδων
Παίρνουμε με προσοχή το ατομικό μπαμπά και το κόβουμε λίγο το καπάκι απο πανω!
Βουτάμε τα μπαμπαδακια τα κρύα στο χλιαρό σιρόπι
Εχουμε χτυπημένη την σαντίγί :Με την βοήθεια κάποιου εξαρτήματος(κορνε)τοποθετούμε μέσα σαντιγυ !Και το τελειωνουμε.με το αγαπημένο κερασάκι!!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".-MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολάτίνες πανεύκολες !!!


 Σκέτη απόλαυση !!!

Για τα ατομικά κεικάκια χρειαζόμαστε
250 γραμμάρια βούτυρο,
400 γραμμάρια.ζάχαρη,
5 αυγά,λίγο αλάτι,
1 μπέικιν
2 βανίλιες,
80 γραμμάρια κακάο,
260 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια γάλα
50 γραμμάρια κουβερτούρα λιωμένη:



Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη,προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα,και τέλος τα υπόλοιπα!
Τοποθετούμε στα ατομικά φαρμάκια και τα.ψήνουμε.25 λεπτά,στους 180 βαθμούς!
Σιροπιάζομαι με λικέρ αρεσκείας μας!
Λιώνουνε και 400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 400 γραμμάρια κουβερτούρα και τα περιχύνουμε!
Διακοσμούμε με ότι θέλουμε!

Επίσης..
Εάν θέλετε μπορείτε να κόψετε τα κεικάκια στην μέση και να τοποθέτησε τε μια κουτάλια της σούπας Μους Σοκολάτα για ποιό σπέσιαλ!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ" ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Πάστες σοκολατίνες !!!

 Υλικά που χρειαζόμαστε
Κέικ μπαγιάτικο
κρέμα γάλακτος
κουβερτούρα γάλακτος
κονιάκ

 Θρυμματίζουμε το κέικ σε στυλ χώμα και ρίχνουμε μέσα 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και 300 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα και ένα φλιντζανάκι του καφέ ελληνικού κονιάκ!
Το βάζουμε.στο ψυγείο να παγώσει!
Το βάζουμε.σε ένα ταψί τετράγωνο και το κόβουμε τετράγωνα κομμάτια τα τοποθετούμε σε σχάρα στην σειρά!
Φτιάχνουμε.και μια Γκανάς ---τα βάζουμε μαζί σε κατσαρολάκι να λιώσουν --
200 γραμμάρια κουβερτούρα.γάλακτος
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και τα περιχύνουμε!


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπισκότα τύπου Soft King Aπλά Θεικά !!!

Βγαίνουν περίπου 20 κομμάτια και είναι μαλακά και υπέροχα !!!.

Υλικά
80 γραμ βιτάμ
100 γραμ ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1 κουτ,γλυκού μπέικιν πάουντερ
200 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γραμ νιφάδες σοκολάτας
20 γραμ κακάο
Λίγο αλάτι
Λίγη σόδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνει μλια εύπλαστη ζύμη .
Αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί 10 λεπτά.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τα πλάθουμε ότι σχήμα μας αρέσει πατώντας με την παλάμη λίγο.
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο 200 βαθμούς και ΄ψήνουμε -ο χρόνος ψησίματος ανάλογα τον φούρνο περίπου 15 λεπτά-δοκιμάστε ένα κι αναλόγως .
Καλή επιτυχία !!!

Fillio Samara -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΟΙΔΕΣ -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Palmiers 'Γυαλάκια " με 1 σφολιάτα !!!

Για το καφεδάκι το τσάι ότι καλύτερο κι έτοιμα σε λίγα λεπτά !!!


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουτ.γλυκού κανέλα σε σκόνη



Εκτέλεση

Στρώνουμε σε μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο και πάνω σε αυτή τοποθετούμε τη σφολιάτα.
Αλέιφουμε με λίγο νερό.
Ανακατεύουμε τη ζαχαρη με τη κανέλα.
Πασπαλίζουμε όλη τη επιφάνεια της σφολιάτας.
Τυλίγουμε σφιχτά τις 2 πλευρές σε 2 ρολά,τα οποία θα συναντηθούν στη μέση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.Βάζουμε τη σφολιάτα,στη κατάψυξη για 10'
.Έτσι κόβετε πιο εύκολα.
 Διπλώνετε στη μέση και έχετε πια ένα μακρόστενο κορμό ζύμης.
Κόβετε σε φετούλες, πάχους 1 δαχτύλου, και τις βάζετε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.
Πιέστε τις να πλατύνουν λίγο.
 Ψήνουμε για 15'-18',μεχρι να πάρουν χρώμα.

Καλή Επιτυχία!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ντόναντς λαχταριστά !!!


Σήμερα θα βάλω κάτι που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Εκανα και μερικά γεμιστά!

Υλικά ζύμης
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 + 1/2 κούπα τσαγιού γάλα
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πατάτα 60 γραμ βρασμένη
2 αυγά
2 φακελάκια μαγιά ξερή
1+1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο -προαιρετικά-

Μετά το ψήσιμο
1/2 κούπα τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1+1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 κούπα τσαγιού άχνη ζάχαρη



Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την ζύμη
Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη .
Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει .
Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω σε μία λαδόκολλα.
Ξεφλουδίζουμε την πατάτα   και την λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ .
Βάζουμε το μισό κοσκινισμένο αλεύρι ---τις 2 κούπες---στο κάδο του μίξερ και προσθέτουμε την μαγιά.
Ρίχνουμε το κρύο μείγμα του βουτύρου και τα χτυπημένα αυγά και την πατάτα ,κατόπι το αλάτι και τέλος το μοσχοκάρυδο-και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι .
Χτυπάμε για άλλα 5 λεπτά και μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα άλλο μπολ .
Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει περίπου 1 ώρα .
Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και όταν διπλασιαστεί σε όγκο την τοποθετούμε σε αυτη΄.
Ανοίγουμε με τον πλάστη φύλλο πάχους 1 εκ.
Κόβουμε δίσκους  με οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μπολ διαμέτρου 12  εκ.ή άν έχετε κουπ πατ ακόμα καλύτερα-για να δώσουμε σχήμα δαχτυλιδιού .κόβουμε το κέντρο χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα αναποδογυρισμένο σφηνάκι ή ποτηράκι του λικέρ  -εγώ το έκανα με ένα καπάκι από νερό-
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί ,βάζουμε τα ντόναντς .
Τα αφήνουμε πάλι σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά περίπου και συγχρόνως προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς .
Παίρνουμε τα φουσκωμένα ντόναντς και ψήνουμε στις αντιστάσεις πάνω -κάτω για περίπου 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Τα αλείφουμε αμέσως με το λιωμένο βούτυρο και από τις 2 πλευρές και βουτάμε τα μισά στην κρυσταλλική ζάχαρη και τα άλλα μισά τα πασπαλίζουμε με άχνη .Καλή επιτυχία .
Μερικά τα έκοψα στην μέση και τα γέμισα με μερέντα  η μαρμελάδα για αλλαγή.

Βessy -Αρτοποιεία κ συνταγές -ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



.


Βουτήματα γεμιστά με επικάλυψη σοκολάτας !!!

Τα αγαπάμε όλοι !!!

Υλικά
Βούτυρο 250γρ.
Ζάχαρη άχνη 250γρ.
1 κ.σ. λεμόνι, ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. κανέλα
3 αβγά
420 γρ. αλεύρι
για τη γέμιση:μαρμελάδα βερίκοκο
για την επικάλυψη:κουβερτούρα




Διαδικασία
Στον κάδο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και με το φτερό, χτυπάω για 3' το βούτυρο με την άχνη, να αφρατέψει.
Προσθέτω το ξύσμα του λεμονιού, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάω λίγο ακόμη,να
ομογενοποιηθούν όλα μου τα υλικά.
Ρίχνω τα αβγά ένα-ένα,περιμένοντας να ενσωματωθεί το πρώτο πριν ρίξω το επόμενο.
Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και κοσκινίζω τμηματικά το αλεύρι
στο μείγμα.
Περνάω το μείγμα σε σακούλα και με κορνέ με δοντάκια σχηματίζω μπουκιές πάνω σε αντικολητικό χαρτί το οποίο έχω στρώσει πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου.
Μπορώ να σχεδιάσω ορθογώνια βουτήματα ή στρογγυλά.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15'-20', μέχρι να στεγνώσουν καλά τα μπισκότα και να πάρουν ένα ευχάριστο ρόδινο χρώμα.


Τα αφήνω να κρυώσουν πριν τα ενώσω με την μαρμελάδα που έχω επιλέξει.
Μπορώ να γεμίσω τα στρογγυλά μπισκότα με μαρμελάδα βερίκοκο και να τα ενώσω, να κόψω τα κερασάκια μαρασκίνο στη μέση και να τα στερεώσω στο κέντρο από κάθε πτι φουρ, βάζοντας λίγη μαρμελάδα από κάτω.
Στα ορθογώνια βουτήματα, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα και να τα ενώσω, να βουτήξω τη μια τους άκρη στη μαρμελάδα και να τα πασπαλίσω από πάνω με τρουφάκια.
Τέλος, μπορώ να τα γεμίσω με μαρμελάδα, να τα ενώσω, να λιώσω σε μπεν μαρί κουβερτούρα, να τα βουτήξω  μέσα -ακομα μπορώ όταν τα σχεδιάσω με την σακούλα, μετά να κάνω ένα βαθούλωμα στην μέση, με την λαβή από ένα μαχαίρι, να βάλω μαρμελάδα της αρεσκείας μου, και να τα βούτηξω στην κουβερτούρα.
Τα αραδιάσουμε σε αντικολητικο χαρτί και τα βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα  και είναι έτοιμα!!!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!





Αρτοποιεία κ Συνταγές-ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κριτσίνια Τορίνου !!!


 Κριτσίνια Τορίνου, όπως τα τρώνε και αγαπάνε οι γείτονες Ιταλοί και μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα κι εμείς στο σπίτι!

Υλικά για την βάση
400 γρ αλεύρι δυνατό ( αυτό που χρησιμοποιούμε στα τσουρέκια η στην πίτσα)
200 γρ χλιαρό νερό
100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
10 γρ ξηρή μαγιά ή 20 φρέσκια
1 κοφτό κ.γ αλάτι
1 κοφτό κ.γ ζάχαρη

Η γεύση που έδωσα Εγώ στα κριτσίνια ήταν πέστο βασιλικού, πέστο λιαστής ντομάτας, παρμεζάνα και παπαρουνόσπορο. Ο καθένας θα βάλει αυτό που θέλει.



Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, από το οποίο θα φυλαξουμε 50 ml. Μόλις φτιάξουμε την ζύμη, προσθέτουμε σιγά σιγά και το υπόλοιπο λάδι μέχρι να το πάρει όλο και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος, ξεφουσκώνουμε και αφήνουμε πάλι να φουσκώσει. Ανοίγουμε σε φύλλα λεπτά όπως για πίτσα, αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και με μια λεπτή στρώση από ο,τι γεύση μας αρέσει ( αν βάλουμε Πέστο, δεν χρειάζεται άλειμμα με ελαιόλαδο πριν).
Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες όπως περίπου οι ταλιατέλες και παίρνουμε τρεις λωρίδες και ακουμπάμε τη μια πάνω στην άλλη.


Περιστρέφουμε από τις δύο πλευρές αντίστροφα για να τυλιχτούν οι λωρίδες και να σχηματιστεί το κριτσίνι.
Παραλληλα το βοηθάμε να απλώσει προς τις άκρες για να βγει λεπτό και μακρύ.
Πρέπει να πιάνει όλο το μήκος του ταψιού.
 Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και πέφτουμε με τα μούτρα!

Nana Sunny--ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΟΙΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πανακότα -Αφράτη -Σπιτική-Γευστική & Γλυκό Κυδώνι!!!


Υλικά
700 ml γάλα
400 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια ζάχαρη,
2 βανίλιες,
3 ζελατίνες


Βάζουμε το γάλα,την κρέμα γάλακτος, της βανίλιες,την ζάχαρη στην κατσαρόλα ανακατεύουμε μόλις.ζεσταθεί αρκετά,προσθέτουμε της ζελατίνες αφού της έχουμε μαλακώσει σε νερό.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και προσθέτουμε 6 κουταλιές της σούπας γλυκό κουταλιού.κυδώνι!
Το αδειάζουμε σε φόρμα ΄.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά!
Διακοσμούμε  με γλυκό κουταλιού.κυδώνι!


Γλυκό κουταλιού κυδώνι σπιτικό!
1 κιλό κυδώνια,
750, γραμμάρια ζάχαρη
1 ποτήρι τσαγιού νερό ,
2 βανίλιες,
1 λεμόνι το χυμό.του:

Καθορίζουμε τα.κυδώνια τα ψιλοκόβουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με.την ζάχαρη και το νερό!
Τα βράζουμε.5 λεπτά και το αφήνουμε ενα24ωρο!
Την άλλη μέρα το δένουμε και ρίχνουμε στο τέλος.βανίλιες,χυμό!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πάστα Φλώρα !!!


Φθινοπωρινό απόγευμα. .Και δεν ξέρεις τι να κάνεις. ..;; Υπάρχει λύση 😜 φτιάχνουμε Πάστα Φλώρα 😉

Υλικά ζύμης:
130γρ βούτυρο
100γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
1 αβγό + 1 κρόκο
300γρ αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Γέμιση :
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Φιλέ αμύγδαλο προαιρετικά




Χτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψουν.. προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, την βανίλια, το αλάτι ..Τέλος με μία μαριζ ανακατεύουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν Πάουντ μέχρι να γίνει ένα ωραίο ζυμαράκι το οποίο τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Αυτό μας βοηθά στο να απλωθεί εύκολα στο ταψάκι μας.
Όταν είναι έτοιμη. .. στρώνουμε μια λαδόκολλα βάζουμε την ζύμη μας αλλά κρατάμε ένα μικρό μέρος της για το στολισμό.
Απλώνουμε την μαρμελάδα φτιάχνουμε τα σχεδιάκια και ρίχνουμε φιλέ αμύγδαλο.

Ψήνουμε στους 180 έως ότου ροδίσει και καλή μας όρεξη.

Anna Georgakaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΟΙΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ