Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Παγωτό εύκολο - γρήγορο - τέλειο !!!


Φτιάχνουμε το δικό μας σπιτικό παγωτάκι με τα χεράκια μας πανεύκολα και το απολαμβάνουμε οοολοι !!!

Υλικά 
1 κρέμα φυτική σαντιγί το μεγάλο μέγεθος
1 κουτί γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
1 μασουράκι βανίλια σκόνη
5 κουταλιές σούπας κακάο-αν δεν θέλετε μην βάζετε 
1 πακέτο μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα 


Αν το θέλετε βανίλια μην βάλετε κακάο 


Τι κάνουμε 
Πρώτον η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι πολύ παγωμένη .
Την βάζουμε στο μίξερ και την χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να κολλάει επάνω στα σύρματα του μίξερ.
Χωρίς να σταματήσουμε να χτυπάμε αλλά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το ζαχαρούχο -χτυπάμε 2 λεπτά και προσθέτουμε την βανίλια και το εβαπορέ.
Συνεχίζοντας να χτυπάμε προσθέτουμε  μία μία  κουταλιά το κακάο .
Βγάζω εγώ τον κάδο από το μίξερ το σκεπάζω με νάυλον μεμβράνη και το αφήνω κατάψυξη για 1 ώρα και περισσότερο λίγο.

 Το βγάζω στην 1 ώρα και το ξαναχτυπάω για 5 λεπτά περίπου -έτσι γίνετε αφράτο και δεν πιάνει παγάκια.
Σπάω με τα χέρια τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και τα ρίχνω μέσα -ανακατεύω με ένα κουτάλι και το αδειάζω σε ένα πλαστικό τάπερ που πρέπει να κλείνει πολύ καλά.
Το άφησα όλη νύχτα μια και το έφτιαξα βραδάκι και το πρωί ήταν έτοιμο για σερβίρισμα με σιροπάκι βύσσινο ή σοκολάτα !! Πραγματικά υπέροχο αξίζει να το δοκιμάσετε !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
 

Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

Σαρδέλες ριγανάτες φούρνου !!!


Η πιό απλή και γρήγορη συνταγή για το πιο υγιεινο φαγητό .!! Τα ψαράκια όλα αυτά  που  βλέπετε τα αγόρασα από την κεντρική αγορά Βαρδάκειος στην Αθήνα 1 ευρώ το κιλό !!!

Υλικά μερίδες 4
1 κιλό σαρδέλες
λίγο λάδι
ρίγανη
αλάτι - πιπέρι
2 λεμόνια το χυμό
1 κοφτό κουταλάκι σκόνη σκόρδου.


Κόβουμε με ένα μαχαιράκι τα κεφάλια από τα ψάρια.
Βγάζουμε το αντεράκι ταπλένουμε και τα στραγγίζουμε .
Τα βάζουμε σε ταψάκι -εγω χρησιμοποιώ μιάς χρήσεις-και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υλικά.


Τα ανακατεύουμε απαλά καιο καλά και τα τοποθετουμε στην σειρά.
Τα ψήνουμε στο γκριλ αέρα προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα ή και λιγότερο ανάλογα τον φούρνο .Σερβίρουμε με σαλάτα ή χόρτα.
Προσοχή κατά το ψήσιμο να μην ξεραθούν .Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Aλμυρό κέικ με λίγα υλικά !!!

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ... ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ..!


Υλικά

250 γρ φρεσκο βουτυρο η μαργαρινη
3 αυγα
1 κουπα γαλα
5 φετες ζαμπον
250γρ φετα
λιγη παρμεζανα
μια πρασ πιπερια κ αλλα χρωματα αν θελετε
2,1/2 κουπες αλευρι
1 κουτ του γλυκου καλα γεματη μπεικιν παουντερ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησα καλα τα αυγα, προσθεσα χλιαρο το βουτυρο μετα το γαλα ..εριξα το ζαμπον.. τα τυρια.. την πιπερια σε κυβους .. το αλευρι το μπεικιν ...



Ανακατεψα καλα λαδωσα καλα τις φορμες μου εριξα μεσα το μειγμα... εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για μια ωρα..!

Gogo Samiou--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρεβύθια στον φούρνο με μανιτάρια & πανσέτα !!!

.Οταν τα όσπρια μεταμορφώνονται..!!

Υλικά
1 Πακέτο ρεβιθια 500γρ
800 Γρ χοιρινή πανσέτα
1 Κουτί μανιτάρια
3 Μεγάλα κρεμμύδια
3 Μεγάλες σκελίδες σκόρδο
5-5 ντοματίνια
2 Κουταλιές ζάχαρη
2 Φλιτζάνια του καφέ καλό κρασί κόκκινο
1 Κουταλιά ξύδι από κρασί
2 Δαφνόφυλλο
Αλάτι κ πιπέρι
Ζωμός από τα ρεβίθια
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση
Μουλιάστε αποβραδίς τα ρεβίθια.. Βράστε τα και αφήστε τα στην άκρη
Σε ένα πυρέξ η ακόμα και σε γάστρα κόψτε τα κρεμμύδια κυδωνάτα τα σκόρδα σε φετούλες


 Βάλτε τα μανιτάρια και την χοιρινή πανσέτα ρίξτε το κρασί την ζάχαρη το ξύδι τα δαφνόφυλλα το λάδι το αλάτι το πιπέρι 2 κούπες ζωμό από τα ρεβίθια
Βάλτε στο φούρνο το ταψί να γίνει σχεδόν το κρέας-- θα χρειαστεί μια ώρα ..βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε τα ρεβίθια με τα ντοματινια συμπληρώστε ζωμό από τα ρεβίθια κάθε φορά που θα χρειάζεται




Αφήστε να γίνει το φαγητό να κάνει χρώμα και να μελώσει η σάλτσα του..!!σερβίρετε με κόκκινο κρασί..!!Καλή σας όρεξηηη !!!!

Gogo Samiou-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καργιόκες από τις ωραιότερες !!!

Σήμερα φτιάχνουμε  τις πιο ωραίες καριόκες πρέπει απλά να τις δοκιμάσετε !!!!


ΔΕΙΤΕ στο τέλος το βιντεάκι που θα σας βοηθήσει πολύ να τις φτιάξετε !!!!

Τα Υλικά για να μην τα ψάχνετε
Υλικά
3 πακέτα oreo
400 gr κουβερτούρες
400 γρ Nutella
180 gr καρυδόψιχα
200 γρ βούτυρο

3 packs oreo
400gr chocolate
400 gr Nutella
180 gr walnuts
200 g butter






ΠΑΤΗΣΤΕ και δείτε το βίντεο από κάτω ...







Σάββατο 24 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο με χρωματιστές πιπεριές & πιλάφι !!!




 Οτι και να πώ θα είναι λίγο !! Τα έχει όλα -αρωματικό ,γρήγορο,εύκολο πεντανόστιμο !!!Συνηθίστε να βάζετε μπαχαρικά στα φαγητά δίνουν απίστευτη γεύση και μειώνουμε το αλάτι.

Υλικά μερίδες 4
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες -είχα βγάλει τα 2 στήθη και έκανα άλλο ένα φαγητό..
4 μισές πιπεριές -πράσινη,κίτρινη,πορτοκαλί,κόκκινη
5 κουταλιές σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
1 πρέζα κουρκουμά
λίγο κύμινο
αλάτι λίγο -πιπέρι

 Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι μαζί και το κοτόπουλο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες μακρόστενες λεπτές λωρίδες και όλα μαζί τα ξανασοτάρουμε να μαραθούν.
Ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε νερό τόσο όσο σχεδόν να σκεπάζει την κατσαρόλα το σκεπάζουμε σιγομαγειρεύουμε ώσπου να εξατμιστεί το νερό και να μείνει με μία ωραία σαλτσούλα -πολύ απλή η διαδικασία του !!!

 

 Πιλάφι
1 πακέτο ρύζι -χρησιμοποιώ αυτό που βλέπετε  γιατί έχει πολύ μα πολύ ωραίο άρωμα
2 κουταλιές μείγμα με μίξη μπαχαρικών που το φτιάχνω μόνη μου ανακατεύοντας σε ένα βάζο διάφορα μυρωδάτα μπαχαρικά.Εσείς αν δεν έχετε ή βάλτε σκέτο αλάτι ή έναν κύβο βιολογικό .---θα  σας πώ να φτιάξετε κι εσείς να έχετε στο ντουλάπι.
5 κουταλιές σούπας λάδι
6 ποτήρια ακριβώς νερό.



 Βάζω το λάδι με το ρύζι και το σοτάρω.
Αμέσως μετά προσθέτω λίγο αλάτι και 2 κουταλιές από το μείγμα μου μπαχαρικών
Ανακατεύω περίπου 5 λεπτάκια προσθέτω τα 6 ποτήρια νερό θερμοκρασία κατεβάζω στο 2 και έρχεται  και πίνει το νερό ακριβώς και το ρύζι είναι σπυρωτό.



 Σερβίρουμε και το ευχαριστιούνται όλοι !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Εδώ μπορείτε να δείτε και να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών και να το προσθέτετε σε ολα τα φαγητάς σας για νοστιμιά .

Πατήστε ΕΔΩ -->  http://mageirikikaisintages.blogspot.gr/2015/05/blog-post_20.html


Μωσαικό_κορμός_σοκολάτας!!!!


Ο κλασικός κορμός χωρίς αυγά και με σοκολάτα για να ενισχύσει τη γεύση.

1 κουβερτούρα
5 κ.σ. κακάο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1- 1,5 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
1 κούπα καρύδια χοντοαλεσμένα
1 πακέτο μαργαρίνη ή βούτυρο


Λιώνω σε κατσαρόλα το βούτυρο με την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύω το γάλα με το κακάο και το ρίχνω στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας καλά.
Δεν το βράζουμε, απλά να είναι ζεστό.
Το βγάζω από τη φωτιά και ρίχνω το ρούμι και αφήνω να κρυώσει αρκετά.
Ρίχνω τα σπασμένα με το χέρι μπισκότα και τα καρύδια.
Ανακατεύω καλά να καλυφθούν τα μπισκότα από το μείγμα.
Παίρνω μια φόρμα ψωμιού και την καλύπτω με διαφάνεια.
Ρίχνω μέσα το μείγμα και το στρώνω.


Το βάζω στο ψυγείο ή στην κατάψυξη να κρυώσει 1-2 ώρες και είναι έτοιμο να το κόψουμε σε φέτες. Διατηρείται στη συντήρηση.
Το σερβίρω με παγωτό ή βύσσινο γλυκό!
Καλή επιτυχία
Μαρία Μελά--"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Ρεβανί με 2 κρέμες !!!!

Ρεβανί...με δυο κρέμες φτιάχνουμε σήμερα για να ικανοποιήσουμε και τους πιο γλυκαντζήδες της παρέας!!!!

Υλικά: (για ένα πυρέξ 20x28)

Για το ρεβανί:

3 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη

1/2 κούπα αλεύρι γ.ο.χ.

1/2 κούπα σιμιγδάλι χονδρό

1 κ.γλ. (γεμάτο) μπέικιν

3 κ.σ. κονιάκ ή ούζο

1 βανίλια

Για το σιρόπι:

250 γρ. ζάχαρη

200 ml νερό

Χυμό από μισό λεμόνι

Κανέλα και ξύσμα εσπεριδοειδών (προαιρετικά)

Για την πρώτη κρέμα:

550 ml. γάλα

50 γρ. κορν φλάουρ

60 γρ. ζάχαρη

50 γρ. βούτυρο

2 αυγά

2 βανίλιες

Για τη δεύτερη κρέμα:

1 κουτί φυτική σαντιγύ τύπου Morfat

1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα

2 κ.σ. λικέρ μαστίχα

Για το γαρνίρισμα:

Λίγη τρούφα σοκολάτας

Λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς

Λίγη κανέλα




Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε πρώτα το ρεβανί: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με το σύρμα για να αφρατέψουν το αλεύρι , το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Με το μίξερ χειρός χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ποτό και συνεχίζουμε με το μίγμα αλευριού-σιμιδαλιού. Τότε σταματάμε το μίξερ κι προσθέτουμε σιγά σιγά με κυκλικές κινήσεις με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τη μαρέγκα μέχρι να ενσωματωθεί . Αδειάζουμε τότε το μίγμα σε ένα πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο , στους 180ο για μισή ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε γαι 4 λεπτά μετρώντας από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός. Σιροπιάζουμε ομοιόμορφα , με προσοχή , κουταλιά-κουταλιά το γλυκό . Το αφήνουμε στην άκρη και ετοιμαζουμε την πρώτη κρέμα: Βάζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταίνεται και σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη ζάχαρη , τα αυγά , τις βανίλιες και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε με το σύρμα και όταν το γάλα έχει ζεσταθεί αρκετά πριν αρχίσει ο βρασμός , παίρνουμε μια κουτάλα από το ζεστό γάλα και το ρίχνουμε ανακατεύοντας στο μίγμα των αυγών. Αδειάζουμε τότε το μίγμα αυτό (των αυγών) μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα μέχρι να πάρει μια-δυο βράσεςι η κρέμα και να “δέσει” . Όταν “δέσει” αποσύρουμε από τη φωτιά , προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στο σιροπιασμένο ρεβανί και ετοιμάζουμε τη δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ στο μίξερ για πέντε λεπτά μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ποτό. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά μέχρι να ενσωματωθεί με τη σαντιγύ και να γίνει μια αφράτη κρέμα. Τότε αδειάζουμε τη δεύτερη κρέμα πάνω από την πρώτη και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σχηματίζοντας κυματάκια , αν επιθυμούμε . Πασπαλίζουμε με την τρούφα , τους ξηρούς καρπούς και την κανέλα και παγώνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!
http://tasteoflife.com.gr-- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Τσιζ κέικ φούρνου !!!


Το ποιό νόστιμο ζεστό τσιζ κέικ που έχετε δοκιμάσει.
Το τσιζ κέικ είναι ενα γλυκό που είτε θα ξετρελανει ,είτε δεν θα αρέσει καθόλου.
Άν ομως το πετύχεις να είναι κρεμώδεις , τότε όλοι θα πέσουν με τα μούτρα να το φάνε!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΎΜΗ

1 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζαχαρη
3 αυγά
4 κουτ. σούπας κορν φλαουρ
1 μπεκιν






ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΗ

1 κούπα βούτυρο
1/2 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
4 κουτ.σούπας κορν φλαουρ
400 γραμμάρια τυρί κρέμα ( Φιλαδέλφεια)
1 μπεκιν
 Ενα υπέροχο γλυκό που φτάνει η εικόνα του να μας μαγέψει !!!




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ, προσθέτουμε την ζάχαρη, τα αυγά, το κορν φλαουρ ,το αλεύρι, το μπεκιν και χτυπάμε καλά όλα μαζί στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για δύο λεπτά περίπου.
Αλείφουμε την ζύμη ομοιόμορφα μέσα σε ενα πυρεξ βουτυρωμενο και ψήνουμε.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΩΣΗ
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη, τα αυγά, την Φιλαδέλφεια , το κορν φλαουρ και το μπεκιν και χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά .
Ρίχνουμε το μείγμα τυριού πάνω στην βάση του γλυκού που έχει ψηθεί( αφήνουμε πρώτα να κρυώσει το γλυκό)
Στρώνουμε επάνω ότι φρούτο αρεσκείας μάς θέλουμε ή μαρμελάδα και ψήνουμε το γλυκό μέχρι να ροδοκοκκινησει η κρέμα από επάνω.

Κυριακή Συμεωνίδου - Οι Συνταγές της Κυριακής  -
"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ