Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Κολοκυθάκια με διάφορα λαχανικά στον φούρνο !!!



Γρήγορο εύκολο οικονομικά και ..άκρως καλοκαιρινό !!!

ΥΛΙΚΑ

3 Μεγ κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 μεγ καρότο
1 ντομάτα
2 κρεμμύδια
2 σκ σκόρδο
5 κλαράκια μαϊντανό
3 κουτ σούπας καλά γεμάτες σπιτική σάλτσα-αν δεν έχετε πελτέ ντομάτας αραιωμένο βάλτε ή 3 μ 4 ψιλοτριμμένες φρέσκες  ώριμες ντομάτες.
χυμός από δυο λεμόνια
Αλάτι,ρίγανη, πιπέρι,ελαιόλαδο
1 κύβο  ζωμό μοσχάρι
1 ποτήρι νερού νερό




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Όλα τα λαχανικά κομμένα σε ροδέλες προσθέτουμε την σάλτσα και το λεμόνι ,ένα καλό ανακάτεμα λίγο νεράκι και στο φούρνο- προθερμασμένο 180 βαθμούς  μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδίσουν..!!

Συνταγή --
 
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθόπιτα Γλυκιά με Κίτρινο Κολοκύθι!!!



Αγαπημένη γλυκιά πίτα !!!

Συνταγή-εκτέλεση:

Ετοιμάζω το κολοκύθι βάρους 1/2του κιλού το έτριψα ,έβαλα 150 γρ ζάχαρη και μπόλικια κανέλα και το άφησα 15 λεπτακια περίπου να βγάλει το ζουμάκι  του.
Χρησιμοποίησα 4 χωριάτικα φύλλα για πίτα τα οποία έκοψα στα δυό και έγιναν 8 βάρους 500 γρ.
Άρχισα να στρώνω την πιτούλα μου λάδωσα τα φύλλα καλά και έβαλα την γέμιση σε δυο στρώσεις και έβαλα και ψιλοκομμένα καρύδια από πάνω κάθε φορά.



Χρησιμοποίησα 150ml ελαιόλαδο συνολικά.
Χάραξα την πίτα την λάδωσα καλά έριξα σουσάμι και έψησα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ώρα.


Στο ζουμάκι  που έμεινε από το κολοκύθι και την ζάχαρη συμπλήρωσα νεράκι και μετά το πρώτο μισάωρο ψησίματος   το έριξα πάνω στην μισοψημένη πίτα Καλή μας όρεξη!!!

Συνταγή -- Μαρία Χατζηφωτίου -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Μαρμελάδα φράουλα !!!



Πάντα ότι φτιάχνουμε με τα χεράκια μας είναι το καλύτερο !!!

 ΥΛΙΚΑ
3 Κεσεδάκια φράουλες δλδ 1,1/2 κιλό
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1/2 κοφτή κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μισό χυμό λεμονιού





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις φράουλες
Τις κόβουμε στα τέσσερα κομμάτια,τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την κούπα νερό και την ζάχαρη
Μόλις αρχίσει το βράσιμο χαμηλώνουμε την φωτιά και ξαφρίζουμε.
Βράζουμε περίπου 40 λεπτά και στο τέλος παίρνουμε τις φράουλες από μέσα με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε μέσα στο μπλέντερ και τις κόβουμε.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα σε μια άλλη κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το λεμόνι,βάζουμε πάλι στην φωτιά ανακατεύουμε συνέχεια και σε 5 λεπτά σβήνουμε.


Αποστειρώνουμε τα βάζα μας μέσα σε κατσαρόλα με καυτό νερό μαζί με τα καπάκια τους και ρίχνουμε μέσα την μαρμελάδα καυτή κλείνουμε καλά και γυρνάμε τούμπα τα βάζα μας και τα αφήνουμε για ένα βράδυ.


Το σιρόπι που θα μείνει το βάζουμε σε μπουκάλια και το χρησιμοποιούμε στα παγωτά...με αυτόν τον τρόπο έχουμε και μαρμελάδα και σιρόπι..!!

Συνταγή -- Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα και καραμελωμένα κρεμμύδια !!!



Άριστο φαγητό για την οικογένειά μας !!!! Συνοδεύουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ,ή ρύζι -ακόμα και σκέτο για μεζεδάκι !!!

Υλικά

1κιλό σε μπουκίτσες κρέας χοιρινό κατά προτίμηση  ψαρονέφρι η από λαιμό
4 μεγάλα κρεμμύδια
8 κουταλιές Βιτάμ
2 κουτ της σούπας ζάχαρη καστανή
6 κουτ της σούπας ξίδι από κρασί
1/2 ποτ του κρασιού σάλτσα σόγιας
1 ποτ του κρασιού κόκκινο κρασί
1 φύλλο δάφνης
λίγο αλεύρι
αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τα κρεμμύδια σε ροδέλες, προσθέστε τις 5 πρώτες κουταλιές Βιτάμ και τσιγαρίστε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν σκούρο χρυσαφί  χρώμα..
προσθέστε την ζάχαρη και το κρασί,αφήστε λίγο να εξατμιστεί και αποσύρετε από την φωτιά.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε το υπόλοιπο Βιτάμ και αφού το έχετε κόψει το κρέας σε μικρές μπουκίτσες το αλευρώνεται και το σοτάρεται μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα .


Προσθέστε το  χοιρινό στο τηγάνι με τα κρεμμύδια και σβήστε με το κρασί και την σάλτσα σόγιας...ανακατέψτε....ρίξτε λίγο αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι αλμυρή από μόνη της ρίξτε πιπέρι και απολαύστε..!!

* Το βιτάμ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λάδι 

 Συνταγή Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σαρμαδάκια με Αμπελόφυλλα!!!(Ντολμαδάκια γιαλαντζί)




Συνταγή-εκτέλεση:

Ζεματώ περίπου 120 φύλλα.
Ετοιμάζω την γέμιση με 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1ψιλοκομενο ξερό,αφού τα αχνίσω με ελάχιστο νεράκι, ρίχνω ελαιόλαδο,300 γρ ρύζι Καρολίνα,μπόλικο άνηθο και δυόσμο ,αλατάκι και μαύρο πιπέρι.




Τυλίγω με επιμέλεια τα σαρμαδακια και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα.
Συμπληρώνω ελαιόλαδο ,χυμό από 1λεμονι αφού βάλω ένα πιάτο για να μην σκορπίσουν στο βράσιμο,συμπληρώνω νερό.Βράζω για 30 λεπτά αν χρειασθεί συμπληρώνω νεράκι.Καλή μας όρεξη!!!
Συνταγή Μαρία Χατζηφωτίου - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα η ,,,διαφορετική !!!



Πιτσα με ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ δοκιμάσατε;;;;;
Για τους μερακλήδες της ουζοκατάστασης και μή !!!

ΖΥΜΗ:
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα κρύο νερό
1 κύβο νωπή μαγιά
1 κουτ.γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 αυγό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει

Σάλτσα με ντομάτα βασιλικό σκορδο θυμάρι.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας λίγο λάδι λίγο νεράκι το τριμμένο σκόρδο ή σε σκόνη το θυμάρι το βασιλικό και λίγο αλάτι πιπέρι-ανακατεύουμε  ,τα βράζουμε 5 λεπτά κι έτοιμη .

Ζύμη
Λιώνουμε την μαγιά σε χλιαρό νερό και βάζουμε όλα τα υλικά μαζί τελευταίο το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη .

Για πίτσα
6 με 7 φετούλες παστουρμά κομμένη σε κομματάκια
5 με 6 φέτούλες μπέικον  σε κομματάκια κομμένο
πιπεριά  πράσινη σε ροδέλες κομμένη
μανιτάρια
τυρί που λιώνει πχ. γραβιέρα ή γκούντα τριμμένη

Ανοίγουμε με τα χέρια την ζύμη μέσα στο ταψί που θα την ψήσουμε αφού πρώτα το έχουμε περάσει με λίγο λάδι -το ταψί -
Μετά στρώνουμε από πάνω την σάλτσα.
Έπειτα βάζουμε τον παστουρμά κι από πάνω γραβιέρα τριμμένη ,μπέικον ,μανιτάρια ,πιπεριές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ .. ο παστουρμάς κάτω πάντα από την γραβιέρα για να δώσει και γεύση αλλά και να μην μας ξεροψηθεί .Ψήνουμε στους 180 αέρα προθερμασμένο φούρνο --αν δεν σας αρέσει ο παστουρμάς εμπλουτίστε και αυτοσχεδιάστε την πίτσα όπως και με ότι σας αρέσει !!!Καλή επιτυχία !!!

 Συνταγή Κυριακη Ταμ"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ






Πεντανόστιμες-πανεύκολες καργιόκες !!!


Καλύτερες κι από του εμπορίου !!!


Υλικά

500 γρ. κέικ τριμμένο στο μούλτι ένα απλό κέικ σοκολατένιο η βανίλιας ακόμα και ενα αποτυχημένο κέικ
2 κούπες καρύδια ψιλοκομμένα
200 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
1 κούπα (περίπου) σιρόπι από γλυκό κουταλιού οτι έχουμε (ή βράζουμε 1 κούπα ζάχαρη με 1 κούπα νερό μέχρι να δέσει καλά. Όσο περισσέψει το βάζουμε στο ψυγείο)
1 σφηνάκι κονιάκ ή λικέρ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
4 πρέζες κανέλα σε σκόνη με 3 πρέζες γαρύφαλλο.




Για το γλάσο:
4 κουβερτούρες
3-4 κουταλιές καλαμποκέλαιο

Εκτέλεση

Κάνουμε ψίχουλα στο μούλτι, το κέικ και τα καρύδια.
Περιχύνουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά και προσέχοντας να μην πέσει πολύ σιρόπι και λασπώσει το μείγμα μας.
Να μην είναι ούτε πολύ λασπωμένο ούτε να τρίβεται, ίσα να πλάθεται. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση στα μπαχαρικά!
Ίσως να θέλουμε λίγη κανέλα ακόμα!
Ρίχνουμε με πολύ προσοχή, για να μην πικρίσει το μείγμα!
Κόβουμε 2 μεγάλα κομμάτια μεμβράνη και μοιράζουμε το μείγμα.
Πλάθουμε με τις παλάμες μας, δύο μπαστούνια σε σχήμα στρογγυλό ή ίσιο από κάτω και οβάλ από πάνω, ώστε όταν τα κόψουμε να είναι μισοφέγγαρα.
Στρίβουμε τις ακρούλες σαν καραμελίτσες και τα βάζουμε στην κατάψυξη.
Μερικές ώρες μετά, ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο, λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπαιν μαρί.


Ρίχνουμε στο τέλος το σπορέλαιο και ανακατεύουμε καλά! Έπειτα βγάζουμε μόνο ένα μπαστούνι από την κατάψυξη, κόβουμε φέτες και τις βουτάμε στο γλάσο.
Όσες ώρες και αν είναι στην κατάψυξη, ακόμα και μέρες, μόλις βγάλουμε το μπαστούνι, κόβεται αμέσως
Τις ακουμπάμε σε λαδόκολλα να κρυώσουν και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.φυλάσσονται και τυλιγμένες στην κατάψυξη για όσο καιρό θέλουμε τις βγάζουμε 5 λεπτά πριν κεράσουμε..!!

Συνταγή  Gogo Samiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Κέικ με κρέμα πατισερί !!!



 Θυμίζει πολύ πολίτικο εκμέκ !!!

Για το κέικ
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη
6 αυγά
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλ. κακάο (άγλυκο)
2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄, έως ότου ενωθούν σε μείγμα. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.



ΠΑΤΙΣΕΡΙ

    250 ml γάλα
    250 ml κρέμα γάλακτος
    80 γραμμ. ζάχαρη
    1 βανίλια
    1 αυγό
    3 κρόκους αυγών
    20 γραμμ. κορν φλάουρ
    20 γραμμ. αλεύρι
    1 πρέζα αλάτι

Για γαρνίρισμα 1 κρέμα φυτικη γάλακτος μικρή .

Βάζουµε σε κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα,προσθέτουμε και τη βανίλια
Σε µπολ χτυπάµε µε σύρµα το αυγό, τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Σιγά σιγά κοσκινίζουµε το αλεύρι και το κορν φλάουρ στα αυγά. Αναµειγνύουµε πολύ καλά µε το σύρµα.
Λίγο πριν βράσουν γάλα και κρέµα τα ρίχνουµε σιγά σιγά στο µείγµα των αυγών, ανακατεύοντας πάντα. Όλο µαζί το ξαναβάζουµε στην κατσαρόλα και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Τη µεταφέρουµε σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας-πέτσας στην κρέµα. Αφού έρθει σε θερµοκρασία δωµατίου τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιµοποιήσουµε.
Όταν πρόκειται να χρησιµοποιήσουµε την κρέµα, αφαιρούµε τη µεµβράνη και µε το σύρµα την αφρατεύουµε ελαφρά.Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κέικ αφού έχει κρυώσει εντελώς και κάνουμε σχεδιάκια με κορνέ και χτυπημένη κρέμα γάλακτος -σαντιγί. Πασπαλίζομε με κανέλα .Συντήρηση στο ψυγείο.




Αλλη λύση είναι αν σας χάλασε ένα κέικ η σας κόλλησε μην το πετάξετε υπάρχουν λύσεις .
Τρίψτε το κέικ και στρώστε το σε ένα πυρέξ .'
Ετοιμάστε ένα σιροπάκι  βράζοντας 2 κούπες ζάχαρη 1 κούπα νερό βράστε το για 10 λεπτά αφήστε να κρυώσει ρίξτε το επάνω στο κέικ ,ετοιμάστε την κρέμα πατισερί στρώστε την από πάνω ομοιόμορφα γαρνίρετε με σαντιγί λίγη κανελίτσα και  στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.Καλή επιτυχία !!!
Από την φίλη  Κυριακή Ταμ -- "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

Τυρομπισκότα !!!


 Τυρομπισκοτάκια που συνοδεύουν την μπύρα ή το κρασάκι μας !!!

ΥΛΙΚΑ για 20 μπισκότα

5 Λιαστές ντομάτες
1Κούπα αλεύρι
1/2 Κούπα βούτυρο Lurpak
1/2 Κούπα σκληρό τυρί
2 Κουτ της σούπας φιστίκια Αίγινας ανάλατα χοντροκοπανισμένα
1/2 κουτ του γλυκό πιπέρι καγιέν



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στραγγίζετε τις λιαστές ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβετε Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το τρίβετε με τα δάχτυλα σας μαζί με το βούτυρο Προσθέστε τις ντομάτες το τυρί το πιπέρι τα φιστίκια.


Ζυμώνετε το μείγμα και κάνετε μια μπάλα..αν χρειαστεί ρίχνετε και 3 κουταλιές νερό για να φέρετε την ζύμη και να πλάθεται εύκολα την τυλίγεται σε μεμβράνη και την αφήνετε 30 λεπτά στο ψυγείο.
Ανοίγετε με τον πλάστη μικρά φύλλα κόβετε με κουπ πατ η ότι άλλο εσείς θέλετε από σχήμα 1εκ Βάζετε τα μπισκότα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10-15 λεπτά.
Τα συνοδεύετε με μπύρα,λευκό η κόκκινο κρασί..!!Καλή επιτυχία !!!

Συνταγή από την φίλη  Μαγειρεύουμε με την Γωγω Σαμίου - Gogo Samiou

Πατατοκολοκυθοκεφτέδες μοσχομυριστοί !!!!

Οταν τους τηγανίζουμε μοσχομυρίζει όλο το σπίτι !!!!

Υλικά
2 πατάτες βρασμένες και τριμμένες στον τρίφτη
2 κολοκυθάκια τριμμένα χωρίς τα υγρά τους
1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
3 αυγά
1 κούπα τυρί φέτα η άλλο τυρί της αρεσκείας σας
3 κουτ της σούπας δυόσμος ψιλοκομμένο
λίγο αλεύρι
1 κουτ του γλυκού Μπέικιν
Ελαιόλαδο λίγο
Αλάτι κ πιπέρι

Εκτέλεση

Όλα τα υλικά μαζί τα ανακατεύομαι πολύ καλά και τηγανίζουμε σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο!!  Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη


Τυρομπαλάκια με 3 τυριά !!!

Δοκιμάστε τα-- είναι όπως φαίνονται λαχταριστά και απίθανα !!!!


ΥΛΙΚΑ
Μια πατάτα βρασμένη
1 κούπα τυρί γκούντα
1 κούπα τυρί ρεγκάτο
1 κούπα τυρί έμενταλ
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
λίγο πιπέρι




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώστε την πατάτα, ρίξτε τα τυριά, χτυπήστε σε μαρέγκα καλά τα ασπράδια αυγού ,ρίξτε τα μέσα στα τυριά και στην πατάτα προσθέστε το αλεύρι το πιπέρι.
Ανακατέψτε καλά ..αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά ,φτιάξτε μπαλάκια και τηγανίστε σε μπόλικο λάδι σε χαμηλή φωτιά για να ψηθούν καλά μέσα..!!Μπαίνουν και στην κατάψυξη αν θέλετε να τα ετοιμάσετε και να τηγανίσετε όταν  τα χρειάζεστε . Καλή επιτυχία !!!


Gogo Samiou -OI ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Από τα πιο εύκολα & ωραία παγωτά με φράουλα !!!

 Παγωτό που θα το φτιάχνετε συνέχεια !!! Πανεύκολο γρήγορο οικονομικό για την ποσότητα που βγαίνει ,και πάνω απ όλα ΘΕΙΚΟ !!!! Δοκιμάστε το όλοι !!!

Υλικά
500ml κρέμα γάλακτος 
400 γραμ .ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια μασουράκι 
100 γραμ σαβαγιάρ τριμμένα 
300 γραμ μαρμελάδα φράουλα - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι γεύση σας αρέσει μαρμελάδας .



Τι κάνουμε -
Την εκτέλεση μπορείτε να την δείτε στο τέλος σε βίντεο που θα σας διευκολύνει πάρα πολύ !!!






Βάζουμε σε μπολ του μίξερ την κρέμα γάλακτος ,το ζαχαρούχο και την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να σφίξει το μείγμα.
Μόλις πετύχουμε παχύρρευστο μείγμα προσθέτουμε τα σαβαγιάρ τριμμένα  σε κομμάτια μικρά.
Τα ανακατεύουμε.




Αδειάζουμε σε ένα μπολ την μαρμελάδα φράουλα και την ανακατεύουμε με μία σπάτουλα .
Σε μπολ πλαστικό που θα κλείνει καλά βάζουμε μία στρώση από το παγωτό και μετά μαρμελάδα και μετά ...
Πατήστε να δείτε τον τρόπο και το υπόλοιπο της εκτέλεσης ΕΔΩ --  https://youtu.be/BSYZsnoMars















https://youtu.be/BSYZsnoMars

Μπρουσκέτες του λεπτού !!!



Μία πολύ ωραία ιδέα που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο κανέναν !!! Ιδανικό για τις ξαφνικές μας πείνες .. !!!

Υλικά -ποσότητα ανάλογα το πόσα θέλετε -
φέτες κομμένες 2 εκ ψωμιού
2 αυγά χτυπημένα σε μπολ
λίγο φρέσκο γάλα
λίγη σάλτσα ντομάτας
τυρί τριμμένο μαλακό
αλαντικά ότι έχετε
επιπλέον βάζετε ότι σας αρέσει από πάνω  


 Εκτελεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά μαζί με το γάλα .
Βουτάμε μέσα τις φέτες ψωμιού.
Από πάνω βάζουμε από λίγη στρώση σάλτσα ντομάτας .
Από πάνω τριμμένο τυρί και αλανρτικά .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσουν . Καλή όρεξη !!!

Από την φίλη μου

Τουρλού κατσαρόλας !!!




Πεντανόστιμο φαγητό-μαγειρεύετε πολύ γρήγορα κι εξαφανίζεται αμέσως !!!!
θυμίζει οικογενειακές εποχές ... εμένα την γιαγιά ..!!

Υλικά μερίδες 4
2 στρογγυλά κολοκύθια ή τα κανονικά μεγάλα κομμένα κυβάκια
2 μελιτζάνες φλάσκες μεγάλες κομμένες κυβάκια
4 πατάτες μεγάλες κομμένες κυβάκια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 με 3 σκελίδες σκόρδο κομμένες ροδελίτσες λεπτές
2 μεγάλα κρεμμύδια λεπτοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες λιωμένες με τα χέρια
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1 κύβο - προαιρετικά
αλάτι-πιπέρι -λίγη ζάχαρη
λίγο κουρκουμά περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού
5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Τι κάνουμε
Βάζουμε  την κατσαρόλα στην φωτιά με το λάδι,το κρεμμύδι και το σκόρδο .
Σοτάρουμε λίγα λεπτά να μαραθούν ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε κι όλα τα λαχανικά αφού τα έχουμε πλύνει καθαρίσει και κόψει σε κύβους .


Τα γυρνάμε για 5 λεπτά με ξύλινη κουτάλα και προσθέτουμε αμέσως μετά τις λιωμένες ντομάτες,--εγώ εδώ δεν είχα ντομάτες και το έφτιαξα με σκέτο πελτέ 2 κουταλιές σούπας --τον πελτέ,το αλάτι ,την ζάχαρη,το πιπέρι ,τον κύβο αν βάλετε ,τον μαϊντανό και λίγο κουρκουμά --κάνει πολύ καλό να συνηθίσετε να το χρησιμοποιείτε σε όλα τα φαγητά σας --  και ανακατεύουμε μαγειρεύοντας για λίγα λεπτά.




 Προσθέτουμε από πάνω 2 ποτήρια ζεστό νερό να μην σταματήσουμε το βράσιμο -σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμαι μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαγειρευτούν τα λαχανικά -περίπου 30 με 40 λεπτά κι έτοιμο το πεντανόστιμο φαγητό με το πολύ ωραίο ζουμάκι !!! Σερβίρουμε με φέτα και ψωμάκι και ..ξεκινάμε !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ