Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Κασερόπιτα ζουμερή & αφράτη !!!


Υλικά

450γρ. κασέρι

100γρ. παρμεζάνα

4 αυγά

1 λίτρο γάλα

500γρ.φύλλο κρούστας

80ml ελαιόλαδο για το φύλλο


Τί κάνουμε

Ανάβουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

Λαδώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμο ή

οβάλ πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε μέσα 5 φύλλα οι άκρες των οποίων να

κρέμονται έξω από το ταψί για να κλείσουμε την πίτα.Στάζουμε με το πινέλο

λάδι στο καθένα.

Απλώνουμε στα φύλλα το μισό τριμμένο τυρί.

Στρώνουμε από πάνω 3 φύλλα.

κρούστας λαδώνοντας το καθένα και απλώνουμε

το υπόλοιπο τυρί.




Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία είναι κι αυτά λαδωμένα.

Τρυπάμε πυκνά την επιφάνεια μ' ένα πιρούνι προσέχοντας να φτάσει βαθιά.

Χτυπάμε σ' ένα μπολ τα αυγά με το γάλα να

Αναμειχθούν καλά και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από την πίτα.

Την αφήνουμε να

σταθεί 30 λεπτά και μετά την ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Από την φίλη Η Απόλαυση Της Βρώσης - Ας Μαγειρέψουμε



Μακαρονόπιτα-πανάλαφρη & νόστιμη !!!


Mακαρονόπιττα για μικρούς και μεγάλους!! Μια πολύ απλή συνταγή για μια ωραία πίτα για όλη την οικογένεια.
Yλικά
1 πακέτο φύλλο για πίτες
1/2 πακέτο μακαρόνια
1/2 λίτρο γάλα
300 γραμ φέτα σκληρή
4 αυγά
ελαιόλαδο ή βούτυρο για το κάψιμο στα μακαρόνια
αλάτι-πιπέρι


 Τι κάνουμε
 Αφού ετοιμάσουμε τα μακαρόνια (1/2 πακέτο) αλτέντε και τα έχουμε σουρωμένα στην κατσαρόλα, βάζουμε το λαδάκι ή το βουτυράκι, 1/2 λίτρο γάλα, αλάτι πιπέρι τριμμένη σκληρή φέτα και 4 αυγά χτυπημένα.



Τα ανακατεύετε λίγο όλα μαζί και βάζετε τα μισά στο ταψί που έχουμε στρώσει τα μισά φύλλα, μετά βάζουμε ένα φύλλο και τα υπόλοιπα μακαρόνια με όλα τα ζουμιά που έχει η κατσαρόλα.
Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω, χαράζουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vana zouka

Ταχινοπιτάκια νόστιμο & εύκολο σνακ !!!




Για τη ζύμη

    25 γρ. μαγιά νωπή
    25 γρ. ζάχαρη
    ½ κιλό αλεύρι
    35 γρ. σπορέλαιο
    1 ποτήρι χλιαρό νερό

Για τη γέμιση

    250 γρ. ταχίνι
    200 γρ. ζάχαρη
    ½ κούπα λάδι



  
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά και το χλιαρό νερό (προσοχή το νερό δεν θα πρέπει να καίει, γιατί θα καταστραφεί η μαγιά). Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το λάδι και προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.






Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 περίπου μπαλάκια. Με τον πλάστη ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι (αλευρώνοντας) σε μικρές πίτες. Σε κάθε πίτα βάζουμε λίγο από το μίγμα (ταχίνι, ζάχαρη και λάδι), κλείνουμε σε μπαστουνάκια, τα πλάθουμε λίγο, τα στρίβουμε και τα τυλίγουμε σαν σαλιγκαράκι. Από πάνω βάζουμε πάλι ταχίνι.

Ψήνουμε στους 170 οC στον αέρα μέχρι να ροδίσουν για 25-30 λεπτά.   

Τυρόπιτα πανεύκολη !!!


Πανεύκολη γρήγορη τυρόπιτα !!!

    Υλικά
Τεμάχια: 20



    ​½  κιλό τυρί φέτα
    250γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    400γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
    3 αυγά
    1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    φρυγανιά τριμμένη
    σουσάμι



Τρίβουμε τη φέτα.

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα και το αλεύρι (δηλαδή όλα τα υλικά, εκτός από τη φρυγανιά και το σουσάμι) και τα χτυπάμε όλα μαζί.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη (να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί). Έπειτα απλώνουμε στο ταψί το μείγμα μας και βάζουμε αρκετό σουσάμι από πάνω.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC πάνω - κάτω για 35 λεπτά.

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Κιμαδοκασερόπιτα μοναδική σε γεύση !!!


Από τις νοστιμότερες πίτες που θα έχετε φτιάξει !!! Να την δοκιμάσετε !!


 Υλικά
500 γραμ.κιμά
2 καρότα τριμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
300 γραμ.τριμμένο κασέρι
μισό ποτήρι του νερού κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
1\2 κουταλάκι γλυκού  πάπρικα προαιρετικά






   
 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κιμά με λάδι και κρεμμύδι ,σε 10 λεπτά προσθέτουμε καρότα .πράσο,αλατοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα  για αλλα 5-7 λεπτά .Σβήνουμε  με το κρασί  ,[αν θέλετε προσθέστε και την πάπρικα ],και αφήνουμε  σε σιγανή φωτιά να φύγουν όλα τα υγρά .Μόλις αποροφηθούν  προσθέτουμε  και τα 2 αβγά με το γάλα ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  και το κασέρι ανακατεύουμε ξανα καλά το μίγμα.




Σε ενα ταψάκι αφού το περάσουμε με λίγο λάδι στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας ,στρώνουμε  ωραία το μίγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ,κόβουμε ότι παρισσεύει από την σφολιάτα αν είναι πολύ ,και τυλίγουμε  λοξά τις άκρες  σαν ρολό .

Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα μας προσοχή όχι μέχρι κάτω και την περνάμε με την παλάμη μας  με λίγο λάδι ,Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω να ροδίση  και καλή όρεξη!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για περισσότερες συνταγές κλίκ ΕΔΩ 

Στραπατσάδα ή καγιανά !!!

 Πανεύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους !!! Εύκολη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι !!


Υλικα για 2 μερίδες

6 με 7 αυγά

7 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες με την φλούδα τους όχι τριμμένες

αλάτι -πιπέρι

λίγη ζάχαρη

Ελαιόλαδο κατά βούληση




 Τί κάνουμε

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και μέσα στην κατσαρολίτσα που θα φτιάξουμε το καγιανά μας τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.

Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας Τοποθετούμε τις ντομάτες μαζί και αλατοπίπερο και λίγη ζάχαρη για να κόψει την ξινίλα της ντομάτας και μόλις αρχίσει να αχνίζει με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μυστικό του φαγητού βρίσκετε εδώ σ αυτό το σημείο για να μην μας βγει με νερό και λάδι στο πιάτο πρέπει οπωσδήποτε η ντομάτα να ψηθεί και να πιει όλα τα υγρά της τόσο πολύ που θα νομίζουμε ότι άρχισε να κολλά στην κατσαρόλα.




 Πρέπει να δούμε την ντομάτα να μαζεύεται  στην κατσαρόλα τότε προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς να γίνουν όλα μαζί ένα μείγμα.
Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα από πάνω.Καλή όρεξη !!
Απο ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




 Δείτε πολλές συνταγές πατώντας ΕΔΩ --ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Ντάκος ο αυθεντικός !!!


Από τα καλύτερα πιάτα που μας έμαθαν οι Κρητικοί! Μου έλεγαν στο νησί ότι ο ντάκος είναι το (πρώην) φαγητό των φτωχών, την εποχή που έτρωγαν το υπόλοιπο ξερό ψωμί και δεν το πετούσαν, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι σήμερα. Τι άλλο είχε το σπίτι στην Κρήτη; Τυράκι, ντομάτες από τον λαχανόκηπο, ρίγανη μυρωδάτη και ελίτσες, για τους πιο ...γκουρμέ. Ετοιμο το πιάτο!


Υλικά για τον αυθεντικό ντάκο

1 διπλό ντάκο κρίθινο
2 - 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
3 - 4 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. τριμμένη φέτα ή ξινομυζήθρα
1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη
αλάτι

προαιρετικά ελιές και κάπαρη



Εκτέλεση
Βρέχετε τον ντάκο ελαφρά με λίγο νερό
Ψιλοκόβετε την ντομάτα ή την περνάτε στον τρίφτη
Ραντίζετε τον ντάκο με το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι


Βάζετε από πάνω την ντομάτα αφήνοντας στο κέντρο ένα κενό, για να βάλετε τη φέτα ή τη μυζήθρα.
Πασπαλίζετε με το αλάτι και τη ρίγανη
Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρετε


Ο ντάκος μπορεί να χρησιμεύσει ως κυρίως πιάτο. Εχει όλα τα απαραίτητα συστατικά ενός πλήρους γεύματος και δεν χρειάζεται συμπληρωματικό φαγητό. Ακόμη και ένα ποτήρι λευκό κρασί αντέχει ο κρητικός ντάκος.
iefimerida
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κοτοσουβλάκια με υπέροχη μαρινάδα & γεύση !!!



 Με το μαρινάρισμα γίνονται μαλακά και πολύ νόστιμα δοκιμάστε τα θα αρέσουν σε όλους !!!

Υλικά
στήθος από κοτόπουλο φιλέτο σε κυβάκια
3 κουταλιές σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
λεμόνι χυμό
ελάχιστο κουρκουμά
1 πράσινη πιπεριά για στόλισμα και μυρωδιά σε καρεδάκια
1 κίτρινη πιπεριά για στόλισμα και μυρωδιά σε καρεδάκια
ξυλάκια ξύλινα για σουβλάκια

Τι κάνουμε
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα παραπάνω υλικά όλα μαζί και ρίχνουμε τα κυβάκια από το κοτόπουλο .
Τα αφήνουμε όσο περισσότερη ώρα μπορούμε ακόμα κι από βραδύς αλλά αν βιαζόμαστε από 1 ώρα και μετά μπορούμε να τα μαγειρέψουμε.


 Βάζουμε το τηγάνι γκριλ να κάψει .
Εχουμε ετοιμάσει τα σουβλάκια περνώντας στο καλαμάκι κύβο κοτόπουλο πιπεριά πράσινη κυβάκια κοτόπουλο πιπεριά κίτρινη και εναλλάξ το ίδιο μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι .



Τα ψήνουμε σε χαμηλή στην αρχή φωτιά και προς το τέλος δυναμώνουμε να πάρουν χρώμα.
Δεν αργούν θέλουν το πολύ 20 λεπτά.Δοκιμάστε τα καλού κακού ανάλογα την δύναμη της κουζίνας σας.Συνόδευσα με ρύζι Βασμάτι που του πάει πολύ !!!

 Πιλάφι

1 ποτήρι ρύζι
3 ποτήρια νερό
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο


 Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα με το λάδι να ζεσταθεί .
Προσθέτουμε το ρύζι το γυρνάμε μέχρι να το δούμε να ασπρίσει πολύ περίπου 5 λεπτά .
Προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε μέχρι να πιει το νερό και από μόνο του με αυτήν την δοσολογία θα γίνει σπυρωτό.
Είναι ένα υπέροχο αρωματικό ρύζι !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Ο τέλειος σπιτικός γύρος !!!


 Αν τον δοκιμάσετε δεν θα ξανααγοράσετε έτοιμο - πανεύκολος και πεντανόστιμος !!!


Υλικά για 1 κιλό χοιρινό γύρο

1 κιλό χοιρινό κρέας (από λαιμό) κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
125 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ρίγανη
1 κουτ. σούπας θυμάρι
1 κουτ. σούπας κόλιαντρο τριμμένο
1 κουτ. σούπας σούμακ ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη Kalamata papadimitriou
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Τσίπουρο Δεκαράκι

Τι κάνουμε
Ανακατέψτε όλα τα μπαχαρικά, πασπαλίστε το κρέας και ραντίστε με λίγο ελαιόλαδο. Αφήστε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον για 12 ώρες στο ψυγείο.

Σε μία σπιτική σούβλα περάστε με την σειρά τις φέτες του κρέατος. Εναλλακτικά, στρώστε με τη σειρά τις φέτες του κρέατος σε μία σχάρα και περάστε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια σε 3-4 σημεία για να συγκρατήσουν το κρέας. Ακουμπήστε την σχάρα σε ένα ταψί, ώστε να στάζουν τα λίπη του κρέατος και προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό στο ταψί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 180ο C για 1 ώρα και 30 λεπτά. Βγάλτε το κρέας από τον φούρνο και κόψτε το σε πολύ λεπτά κομμάτια για να το σερβίρετε.

Συνταγή που την φτιάχνω πάντα με μεγάλη επιτυχία από τον Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια τραγανά αφράτα πεντανόστιμα !!!


Αρέσουν σε όλους μας !!!

Υλικά Συνταγής

    700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος με χοιρινό
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και καλά στυμμένο
    2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοτριμμένα
    1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι από κρασί
    1 αυγό
    1 κ.γλ. ρίγανη
    1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
    1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    αλεύρι για το τηγάνισμα



Εκτέλεση

Σε μια λεκανίτσα τοποθετούμε  τον κιμά .
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε όλα τα υλικά
ψωμί, κρεμμύδια (με τα υγρά τους), αυγό,το ξίδι τα  μυρωδικά όλα  και αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να αρωματισθεί ο κιμάς και τα κεφτεδάκια θα γίνουν τέλεια.
Πλάθουμε στρογγυλά ή πλατειά κεφτεδάκια .
Τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
Έχουμε συγχρόνως  ζεστάνει ελαιόλαδο (τόσο όσο να καλύπτει το μισό κεφτέ όταν θα τηγανίζεται) σε φαρδύ τηγάνι και τηγανίζουμε περίπου για 4΄ από κάθε πλευρά. Αφήνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

*Αν δεν έχετε φρέσκο βασιλικό και δυόσμος βάλτε ξερό.

Γουρουνοπούλα παραδοσιακή Καλαμάτας !!!


 Δοκιμάστε το φαγητό αυτό είναι σκέτο λουκούμι !!!

Υλικά
4 κιλά χοιρινό με το δέρμα
αλάτι χοντρό
ρίγανη
¾ φλιτζάνι λάδι
3 μεγάλα λεμόνια
πιπέρι
πατάτες κυδωνάτες



Τι κάνουμε

Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Βάλτε τες σε βαθύ μπολ
Προσθέστε αλάτι χοντρό κόκκους, πιπέρι, ρίγανη, το χυμό από 3 μεγάλα λεμόνια ζουμερά και το ελαιόλαδο τρίψτε τες
και τις αφήνουμε να περιμένουν να ετοιμάσουμε το κρέας.

Πλένουμε το κρέας.Σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας.Τοποθετήστε το στο ταψί με το δέρμα προς τα κάτω και προσθέτουμε το αλάτι χοντρό πάντα , το πιπέρι και τη ρίγανη. Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το δέρμα ξανά. Στη συνέχεια, τρίψτε με χοντρό αλάτι το δέρμα.
Τοποθετήστε τις πατάτες στο ταψί γύρω από το κρέας στο ταψί όπως τις έχουμε ετοιμάσει.
Ρίξτε λίγο λεμόνι ακόμα στις πατάτες χωρίς να ακουμπήσει πάνω στην πέτσα του κρέατος.
Ρίξτε επάνω στις πατάτες μόνο το ζουμί που είχαμε μαρινάρει τις πατάτες στην αρχή .
Τοποθετήστε το ταψί στην προτελευταία θέση του φούρνου, ψήνουμε για μισή ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 C και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 C για άλλα 3 ½ ώρες.
*Εγώ το ψήνω πάντα σε γάστρα και λίγο πριν το τέλος ξεσκεπάζω και ψήνω λίγο ακόμα να ξεροψηθεί !
Ο χρόνος ψησίματος πάει με τα κιλά πχ 4 κιλά κρέας 4 ώρες ψήσιμο .Καλή απόλαυση !!!
Το συνοδεύουμε και  με ψητή πατάτα με ντιπ γιαουρτιού αν δεν θέλουμε πατάτες ψητές και μία ωραία σαλάτα και φυσικά καλή παρέα και κρασάκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί -το απίθανο μεζεδάκι !!!



Πανέμορφο σε γεύση μεζεδάκι !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά

Για 4-6 άτομα

12 κολοκυθοανθοί
120 γραμμάρια φέτα
¼ φλιτζάνι αλεύρι, με αλάτι και πιπέρι
1 αυγό, χτυπημένο με 1 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο και ζεσταίνουμε το λάδι στους 190 ° C. Προσεκτικά τοποθετήστε ένα κύβο του τυριού σε κάθε κολοκυθοανθό.



Βουτήξτε κάθε λουλούδι στο αλεύρι, στη συνέχεια, στο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Βάλτε σε ένα πιάτο και επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κολοκυθοανθούς.
Τηγανίζουμε σε 2 παρτίδες, για 2-3 λεπτά.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Φιλετάκια κοτόπουλο για κάτι στο πολύ γρήγορο !!!




Οταν θέλουμε κάτι στα γρήγορα και πολύ νόστιμο να  η λύση !!!

Υλικά
φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενες φετούλες
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
χυμό από λεμόνι
1/2 ποτήρι νερού κρασί λευκό
λάδι
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τι κάνουμε
 Παίρνετε κομμάτια φιλέτου κοτόπουλου κι αφού τα ξεπλύνετε, τα αλατίζετε και τα βάζετε σε τηγάνι με λάδι που καίει.Τα γυρνάτε για 5 λεπτάκια  Ανακατεύετε σε ένα μπολ μουστάρδα και χυμό από λεμόνι και περιχύνετε τα κοτόπουλα. Σβήνετε αν θέλετε με κρασί. Μαγειρεύουμε για κανένα 15αλεπτο με 20 λεπτάκια το πολύ .Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό . Αν βιάζεστε πολύ, μπορείτε να ψιλοκόψτε το κοτόπουλο σε λωρίδες στενές για να γίνει πιο γρήγορα.
 Woman Now
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια με πουρέ !!!



Για τα κεφτεδάκια:

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τον κιμά, ένα αυγό, λίγο λάδι, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μια ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο, μισή ντοματούλα, λίγη τριμμένη φρυγανιά (ή κουάκερ αλεσμένο στο μούλτι αν προσέχετε τη διατροφή σας) αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ανακατεύετε καλά.
    Αφήνετε το μείγμα για μισή ώρα για να πάνε τα αρώματα παντού κι έπειτα πλάθετε τα κεφτεδάκια.
    Τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι
    Αν θέλετε τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας


10 μυστικά για τον πιο βελούδινο πουρέ πατάτας!

 Τις πατάτες αφού τις καθαρίσουμε και τις κόψουμε σε μικρότερα κομμάτια, για να βράσουν πιο γρήγορα αν βιαζόμαστε, τις ρίχνουμε απευθείας σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν.Φυσικά πρέπει να έχουν μαλακώσει αρκετά για να μπορέσουμε να τις βγάλουμε και να τις χτυπήσουμε σε πουρέ, όμως προσοχή, μην τις αφήσετε περισσότερη ώρα απ΄ ότι πρέπει θεωρώντας πως το χτύπημα θα γίνει ευκολότερο, γιατί θα αλοιωθεί η γεύση τους.
Μπορείτε να ρίξετε έναν κύβο ζωμού μοσχαριού, μέσα στο νερό που βράζει ή αν έχετε ήδη ετοιμάσει σπιτικό ζωμό ακόμη καλύτερα.
Δεν πρέπει να χτυπήσουμε τις πατάτες σε μπλέντερ γιατί τότε θα γίνει ο πουρές λαστιχωτός, κάτι που δεν θέλουμε. Λιώστε με ένα πηρούνι τις πατάτες ή βάλτε τες στον ειδικό μύλο για πουρέ. Και το ηλεκτρικό εργαλείο που είναι σαν μπαστούνι κάνει επίσης καλή δουλειά και δεν χαλάει την υφή του πουρέ.
Ο πουρές πατάτας συνοδεύει τέλεια κρεατικά με σάλτσες, μοσχάρι ή χοιρινό, καθώς και κοτόπουλο. Μάλιστα λίγη σάλτσα από το κυρίως πιάτο απογειώνει τη γεύση του!
Χτυπάω τον πουρέ με γάλα ή κρέμα γάλακτος και ένα καλό βούτυρο.
Αν θέλετε έναν λίγο πιο διαφορετικό τόνο να δώσετε στον πουρέ πατάτας σας, μπορείτε να βράσετε μαζί κι ένα καρότο. Έτσι θα πάρει κι ένα ωραίο χρώμα, ιδανικό για ένα καλό δείπνο.
Δεν χρειάζεται να ταλαιπωρείστε προκειμένου να γίνει τελείως λείος ο πουρές, γιατί μερικά μικρά κομμάτια πατάτας (εκτός από τη γεύση του) θα φανερώνουν πως ο πουρές είναι σπιτικός!   
Woman Now
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ