Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

Ψαροκροκέτες !!!


Ψαροκρόκέτες - Είναι νόστιμες...  Έχουν πολλά Ω3 λιπαρά που  κάνουν καλό στον οργανισμό. Και βέβαια θα κάνουν τα μικρά (και τα μεγάλα) παιδιά να τις  λατρέψουν !!


          υλικά

    1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου
    500γρ πουρές πατάτας ανάλατος
    2 αυγά
    1 κουταλιά του γλυκού αλεύρι
    3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
    αλάτι
    πιπέρι
    φρυγανιά για την κρούστα


    
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τον μπακαλιάρο,τον ξεψαχνίζουμε και βγάζουμε εαν έχει μείνει κάποιο αγκάθι.
Ανακατεύουμε τον μπακαλιάρο με τον πουρέ,προσθέτουμε τα αυγά (τα οποία έχουμε χτυπήσει και ανακατέψει πρώτα με το αλεύρι) και αλατοπιπερώνουμε.


Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 60' για να σφίξει και στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια η μακρόστενα μπαστουνάκια τα οποιά τα βουτάμε πρώτα σε νερό και μετά στην φρυγανιά.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις κροκέτες μας.Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι.Έαν θέλουμε συνοδεύουμε με την σως για ψάρια.
Αν το φιλέτο είναι παστό, τότε άφησέ το από το βράδυ στο νερό να ξαλμυρίσει
Την επομένη αλάτισε ελάχιστα και πίεσε το φιλέτο να φύγουν τα υγρά του
Κόψε κάθε φιλέτο σε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σνίτσελ κοτόπουλο !!!


Γρήγορη και εύκολη συνταγή με κοτόπουλο που αρέσει σε όλα τα παιδιά;  Πεντανόστιμα σνίτσελ από κοτόπουλο;

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (λεπτά κατά προτίμηση)
150 γρ. περίπου αλεύρι
2 αβγά
250 γρ. φρυγανιά τριμμένη
λάδι για τηγάνισμα
1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο. Χτυπάμε τα αβγά ολόκληρα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο πιάτο ρίχνουμε τη φρυγανιά. Πασπαλίζουμε τα σνίτσελ (και τις 2 πλευρές) με αλεύρι, τα βουτάμε στο αυγό και μετά τα βουτάμε στο πιάτο με τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε καυτό λάδι και αφού ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρίζουμε από την άλλη. Τέλος τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.

Συνοδεύονται ιδανικά με πατάτες τηγανιτές και ρύζι!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τυρόπιτα παραδοσιακή Σκοπέλου !!!


 Σκοπελίτικη παραδοσιακή τυρόπιτα τραγανή και αφράτη !!!



Υλικά

    500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    500 γρ. φέτα σκληρή
    λάδι
    αλάτι

    Εκτέλεση

Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα και δημιουργείτε στο κέντρο μια μικρή λακκούβα στην οποία ρίχνετε μια κουταλιά της σούπας λάδι και αλάτι. Αρχίζετε να ζυμώνετε το μείγμα ρίχνοντας σταδιακά χλιαρό νερό μέχρι να πάρε μια ζύμη ούτε πολύ μαλακιά, αλλά ούτε και πολύ σκληρή. Κόβετε τη ζύμη σε τρία μπαλάκια και την αφήνετε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.







Ρίχνετε στο τραπέζι αλεύρι, τοποθετείτε το ένα μπαλάκι ζύμης και με τον λεπτό πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο όσο γίνεται πιο λεπτό.


 Ρίχνετε  λάδι τινάζοντας το σε όλη την επιφάνεια  και παίρνετε ένα κομμάτι φέτας και το τρίβετε πάνω στο φύλλο. Αρχίζετε να τυλίγετε τις δύο αντίθετες μεριές του φύλλου προς το κέντρο (όχι σφιχτά). Τέλος το γυρίζετε σα σαλιγκάρι. Βάζετε το τηγάνι μπόλικο λάδι να ζεσταθεί  αρκετά. Ρίχνετε μέσα την πίτα και μόλις ψηθεί από την μια μεριά τη γυρίζετε και από την άλλη. Τη βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το περιττό λάδι και την τρώτε όσο είναι ζεστή.
Ένα μυστικό  είναι ότι το λάδι που θα ρίξετε στο τηγάνι πρέπει νά είναι άφθονο, έτσι ώστε όταν ρίξετε την πίτα να φουσκώσει σαν λουκουμάς.

Σημείωση Μπορούμε να την ψήσουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 18ο με 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και να πάρει χρώμα !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Σπιτική σοκολάτα χωρίς ζάχαρη !!!



Λατρεύω τη σοκολάτα!!! Ιδιαίτερη τη μαύρη !! Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι πάντα θέλω έστω ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας.
Ένα κομμάτι σοκολάτας αρκεί για να τονώσει τον οργανισμό, χάρη στους υδατάνθρακες που περιέχει.



Επειδή όμως οι σοκολάτες του εμπορίου έχουν τόσα συστατικά που σίγουρα δεν κάνουν καλό στην υγεία μας, αποφάσισα να φτιάξω δική μου σοκολάτα με συνολικά 3 υλικά την οποία θα απολαμβάνω όποτε θέλω και χωρίς ενοχές.

Για να δούμε τα υλικά:

    6 κ.σ. κακάο
    6 κ.σ. λάδι καρύδας
    Σιρόπι Αγαύης, ή υγρή Στέβια, ή σιρόπι Σφενδάμου ή μέλι ( όσο γλυκιά την θέλετε εσείς)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα.




Την τοποθετούμε σε ένα μικρό σκεύος που έχουμε τοποθετήσει μέσα λαδόκολλα και την βάζουμε στο ψυγείο…



Αυτό ήτανε… Η σοκολάτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε…

Καλή επιτυχία!!!

Από την φίλη μου  BMI" Balance Moderation Inspiration

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Κέικ σοκολάτα με φουντούκια & γλάσο σοκολάτας !!!


Αφράτο και σοκολατένιο, «λουσμένο» με επίσης σοκολατένια σάλτσα, αυτό το κέικ θα κάνει πολύ χαρούμενους τους αμετανόητους εραστές της διάσημης ντίβας.



Υλικά

Για το κέικ

380γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

300γρ. αλεύρι μαλακό

6 αβγά μέτρια

110γρ. βούτυρο αγελαδινό

165ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

½ κουτ. γλυκού αλάτι

45γρ. κακάο

30ml ηλιέλαιο

120γρ. φουντούκια, χοντροσπασμένα

Για το γλάσο σοκολάτας

250ml κρέμα γάλακτος 35%

250γρ. κουβερτούρα

1 κουτ. σούπας κοφτή μέλι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κακάο και το ηλιέλαιο και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο σκεύος βάζετε τη ζάχαρη με τα αβγά και τα ανακατεύετε με σύρμα. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, προσθέτετε το μίγμα του κακάο και τα χοντροσπασμένα φουντούκια και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.

Βήμα 3

Αδειάζετε το τελικό μίγμα σε αντικολλητικό ταψάκι διαμέτρου 25x35εκ. Εάν δεν έχετε αντικολλητικό, θα πρέπει να το βουτυρώσετε και να το αλευρώσετε πριν. Καλό είναι να αφήσετε το μίγμα σας να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα πριν το ψήσετε. Ψήνετε το κέικ για περίπου 40-45 λεπτά .

Βήμα 4

Ετοιμάζετε το σοκολατένιο γλάσο: Σε μπεν-μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων (έως 500W) λιώνετε με προσοχή την κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια βράση. Την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε την καυτή κρέμα γάλακτος στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε με μια ελαστική σπάτουλα (μαρίζ).

Βήμα 5

Αφού βγάλετε το κέικ από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει και το περιχύνετε με το γλάσο της σοκολάτας. Διακοσμείτε με χοντροσπασμένα φουντούκια και περιμένετε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα πριν κόψετε κομμάτια και σερβίρετε.

    Μερίδες: για ένα ταψάκι Δ: 25 Χ 35εκ.
    Χρόνος προετοιμασίας: 15'
    Χρόνος μαγειρέματος: 40'
    Έτοιμο σε: 60'

 Αντωνία Κατή
 Δημήτρης Χρονόπουλος (olivemagazine.gr)

Mερέντα !! Φτιάξτη μόνη σου !!!


Φτιάχνουμε Μερέντα μόνοι μας πανεύκολα !!!

Υλικά
80 γρ. Κακάο
180 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. βιτάμ
1 ζαχαρούχο γάλα
τριμμένο φουντούκι (προαιρετικά)

Τι κάνουμε
Κοσκινίζουμε πολύ καλά το κακάο με την ζάχαρη άχνη.
Ζεσταίνουμε το βιτάμ να λιώσει, όχι να «κάψει» όμως.
Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη και το κακάο.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε φουντούκια, πρέπει να τα χτυπήσουμε πολύ καλά στο μούλτι, να γίνουν «αλοιφή», πριν τα προσθέσουμε στο μείγμα μας.
Αδειάζουμε την μερέντα σε βαζάκια.
Την διατηρούμε στο ψυγείο.
Λίγο πριν την χρησιμοποιήσουμε, την βγάζουμε από το ψυγείο να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ 

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Κοτόπουλο ψητό στην μαρινάδα του !!!



Κοτόπουλο ψητό εύγευστο και πιο υγιεινό με πολύ ωραία μαρινάδα από πολλά μυρωδάτα  μπαχάρια !!! Όσοι το δοκιμάσουν θα γλύφουν και τα δάχτυλά τους!

Υλικά
Εγώ εδώ χρησιμοποίησα μισό κοτόπουλο μερίδες 2

Κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
2 λεμόνια  το χυμό
ξύσμα από 1/2 λεμόνι 
1 κουτ.γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουτ.γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουτ.γλυκού σκόνη κρεμμύδι
1/4  κουτ.γλυκού σκόνη τζίντζερ
1 κουταλ.σούπας θυμάρι
1 κουτ.σούπας δενδρολίβανο
1 τσιμπιά στην άκρη του κουταλιού του γλυκού κουρκουμά 
λίγο πιπέρι
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο


Τι κάνουμε
Βγάζουμε την πέτσα από το κοτόπουλο Σε ένα μπολ ή ρηχό ταψάκι βάζουμε όλα τα υλικά για την μαρινάδα και τα ανακατεύουμε .
Βάζουμε μέσα τα κομμάτια από το κοτόπουλο και τα αφήνουμε περίπου 1 ώρα γυρνώντας τα κάθε τόσο και από τις 2 πλευρές





 Ζεσταίνουμε την ψηστιέρα ή το  γκριλ του φούρνου τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ταψάκι ρίχνουμε από πάνω την μαρινάδα και ψήνουμε για 20 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσίσει


Σε τακτικά διαστήματα για να μην ξεραθεί με προσοχή μην καούμε κι ένα κουτάλι ρίχνουμε από την μαρινάδα επάνω του καθώς ψήνετε .
Εχει απίστευτη γεύση ,σερβίρουμες και ρίχνουμε από πάνω στο πιάτο και λίγη σάλτσα από την ψημένη μαρινάδα και το βουτάμε λίγο καθώς κόβουμε να το φάμε κι  έχει απίστευτη γεύση πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε !!!




Σερβίρετε σκέτο με ότι σαλάτα μας αρέσει η με χόρτα ή πουρέ ή πατάτες τηγανιτές .Καλή επιτυχία !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ







Κανελόνια με κιμά !!!

 Δοκιμάστε τα και... θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας!

Τα υλικά
για τον κιμά
750 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 ντομάτες φρέσκες ώριμες ψιλοκομμένες
1/2 κουτί χυμό ντομάτας (πουμαρό)
1/2 κουτ. γλυκ. ρίγανη
1/2 κουτ. γλυκ. βασιλικό
1/2 κουτ. γλυκ. πάπρικα
1 κουτ. γλυκ. ζάχαρη
10 τεμ. χοντρό μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλας
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι του κρασιού κρασί λευκό
100 γραμ. ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι
1,5 ποτήρι κρασιού λάδι


για την σάλτσα
2 κουταλιές βούτυρο (βιτάμ ή φυτίνη)
1/2 πακέτο χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό
1/2 κουτ. γλυκ. ζάχαρη


επίσης
1 πακέτο κανελόνια


και για το πασπάλισμα
100 γρ. τυρί ρεγκάτο
100 γρ. τυρί ενταμ


Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και τα ρίχνουμε να τσιγαριστούν ελαφρώς. Έπειτα ρίχνουμε και τον κιμά και ανακατεύουμε.
Μόλις τσιγαριστούν όλα μαζί σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί το κρασί (5 λεπτά περίπου) και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα τυριά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά μας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά του (περίπου 15-20 λεπτά.)
Παράλληλα, βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα 2 κουταλιές βούτυρο και ρίχνουμε και το 1/2 κουτί χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος, τον αφήνουμε να κρυώσει και τότε ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια γεμίζουμε μ' ένα κουταλάκι ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο πυρέξ .
Από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα που έχουμε κρατήσει στην άκρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. - το ζουμάκι της σάλτσας να είναι στην ίδια επιφάνεια με τα κανελόνια, ούτε να τα σκεπάζει αλλά ούτε να είναι λιγότερο.Σκεπάζουμε το πυρέξ με ένα αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά.


Αφού περάσουν τα 40 λεπτά βγάζουμε το πυρέξ, το ξεσκεπάζουμε, προσθέτουμε το ρεγκάτο και το ένταμ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσουν τα τυριά (για 2-3 λεπτά).
Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


ΤΙΡ
Το ξυλάκι της κανέλας το βγάζουμε μετά τα 5 πρώτα λεπτά βρασμού για να μην είναι πολύ έντονη και βαριά η γεύση του.
Καλό είναι όταν ο κιμάς κρυώσει, να αφαιρέσουμε και τα 10 τεμ μπαχάρι, για να μην τα βρούμε μέσα στα κανελόνια και τα δαγκώσουμε.(Η γεύση που αφήνουν είναι πικρή).
Καλή όρεξη!

Σπετσοφάι !!!


ΥΛΙΚΑ

½ κιλό λουκάνικα χωριάτικα
1 κιλό πιπεριές κόκκινες και πράσινες
1 κρεμμύδι ξερό
4-5 σκελίδες σκόρδο
2 τομάτες φρέσκιες
1 κουτ. της σούπας πελτέ τομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε σε ροδέλες (ότι πάχους θέλουμε) τα χωριάτικα λουκάνικα. Το ίδιο κάνουμε με τις πιπεριές αφού τις έχουμε πλύνει και καθαρίσει καλά. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το αφήνουμε στην άκρη. Κατόπιν ξεκινάμε να ψιλοκόβουμε την φρέσκια τομάτα μας την οποία προσέχουμε μην λιώσουμε κατά την διαδικασία του τεμαχίσματος. Τώρα που έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά μας τα τοποθετούμε στη γάστρα ή σε ένα πυλινο  και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις το φαγητό μας πάρει χρώμα είναι έτοιμο και  το σερβίρουμε.

Καλή  όρεξη

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα !!!


Υλικά 

    500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
    5-6 σκελίδες σκόρδο
    4 φέτες μπαγιάτικο ψωμιού
    150 ml. κόκκινο κρασί
    ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
    ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
    ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι

 Για την Σάλτσα
    500 gr. ώριμες ντομάτες
    1 κρεμμύδι ξερό
    2 σκελίδες σκόρδο
    250 ml. κόκκινο κρασί
    1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
    1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλα
 
  
  3-4 κόκκους μπαχάρι
    2-3 μοσχοκάρφια
    Ελαιόλαδο
    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    Αλάτι
    Αλεύρι για το τηγάνισμα


    Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα.
    Αφαιρούμε την κόρα και μουλιάζουμε το ψωμί σε κόκκινο κρασί, αφού μαλακώσει το στραγγίζουμε.
    Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε τον κιμά, προσθέτουμε το πολτοποιημένο κρεμμύδι και ζυμώνουμε 1 λεπτό.
    Προσθέτουμε υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια ζυμώνουμε τον κιμά για τουλάχιστον 10 λεπτα!
    Σκεπάζουμε με σελοφάν και τον αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 30 λεπτά.
    Ζυμώνουμε και πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα πασπαλίζουμε ελαφρά με το κόρν φλάουρ ή το αλεύρι.

    Η σάλτσα
    Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    Σε πλάτια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, που θα χωρέσουν κατόπιν τα σουτζουκάκια, σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, με το βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
    Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί, την ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο και λιγότερο από 1 φλυτζάνι νερό, ανάλογα τα υγρά που έχουν βγάλει οι ντομάτες.
    Βάζουμε την σάλτσα να σιγοβράζει.
    Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια σε ελαιόλαδο, ομοιόμορφα και από τις δύο πλευρές.
    Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια μέσα στην σάλτσα, που θα έχει πάρει βράση και συνεχίζουμε να σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ η πατάτες  τηγανιτές 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρακάς λαδερός !!!


Από τα πιο νόστιμα λαχανικά !!!


Υλικά

•    1 κιλό αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
•    1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
•    3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε ροδέλες
•    2 καρότα μέτρια σε ροδέλες
•    2 πατάτες μέτριες κομμένες στα τέσσερα (προαιρετικά)
•    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•    ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    3 φρέσκιες ντομάτες (περασμένες στο μπλέντερ) ή 1 κουτί χυμό ντομάτας
•    1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
•    1 πρέζα ζάχαρη
•    1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•    αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι




Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και τον αρακά.

Ανακατεύουμε για 5' και ρίχνουμε την ντομάτα, τη ζάχαρη, την πάστα, τις πατάτες, τον άνηθο, το μαϊντανό και 2 ποτήρια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς, 40' περίπου και να μείνει με το λάδι του.

Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα νερό. (Ο χρόνος που θα χρειαστεί εξαρτάται απ' το πόσο τρυφερός είναι ο αρακάς).

Συνοδέψτε το με φέτα.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πατάτες φωλίτσες φανταστικές !!!


 Εντυπωσιάζουμε τους αγαπημένους μας με κάτι διαφορετικό απλό αλλά πολύ πολυ νόστιμο !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!



Υλικά
Για 7 φωλίτσες  στο ειδικό ταψί

2 μεγάλες πατάτες κομμένες λεπτές και ισόπαχες
1 κουτάκι μικρό μέγεθος κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο φυτίνη ή βιτάμ
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα ή μιξ τυριών
1 κουταλιά σούπας σκόνη σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
πιπέρι


 10 κοκκινόμαυρος πατάτες 1 ¼ κρέμα γάλακτος τυρί παρμεζάνα 1 ½ φλιτζάνι 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 1 κουταλάκι πιπέρι.



 Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ βάζουμε τις κομμένες κυκλικές πατάτες -προσέξτε το μέγεθος να χωράει στις φωλίτσες-Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος το αλάτι το πιπέρι το τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ολα  μαζί.


Με το χέρι γεμίζουμε στρώνοντας ωραία τις πατάτες μέσα στις φωλίτσες ---αφού πρώτα τις περάσουμε τις θήκες στο ταψί με λάδι να μην κολλήσουν--, να δημιουργηθεί ένα σαν  βουναλάκι και τελευταία επάνω επάνω ρίχνουμε λίγο τυρί .



Ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να δοκιμάσουμε με το πιρούνι και να είναι μαλακές οι πατάτες αλλά και  να ροδίσουν από πάνω .

Μην το φοβηθείτε ότι δεν θα βγούν ωραίες ,χρειαζόμαστε μία σπατουλίτσα τις περνάμε γύρω γύρω και βγαίνουν αμέσως καλό είναι το ταψί θήκες να είναι αντικολλητικό κι όχι σαν το δικό μου αλλά και πάλι βγήκαν άνετα.
Καλή επιτυχία !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

 Σημείωση
Μπορείτε να στρώσετε τις πατάτες σε ταψάκι και να συνεχίσετε την υπόλοιπη διαδικασία γίνετε εξ ίσου ωραίο !!!