Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

-Ζαμπονοτυρόπιτα με ζύμη Κουρού-Απλά τέλεια !!!



Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
200 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
180 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 ml σπορέλαιο
1 τσιμπιά αλάτι
Υλικά για τη γέμιση:

350 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
350 γραμμάρια τυρί gouda τριμμένο
3 αυγά
150 γραμμάρια ζαμπόν σε φέτες, κομμένο σε κυβάκια
200 ml κρέμα γάλακτος
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επιπλέον:

1 κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό για επάλειψη



Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής:

Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το αλάτι και το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. Ζυμώνουμε τα υλικά με το χέρι και αφήνουμε τη ζύμη στην άκρη.
Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση και στρώνουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί ανασηκώνοντας γύρω γύρω την ζύμη στα τοιχόματα του ταψιού.
Στην μέση θα βάλουμε την γέμιση και μετά σκεπάζουμε με την άλλη μισή ζύμη.

Για τη γέμιση τώρα:

Απλώς ρίχνουμε όλα τα υλικά (φέτα, gouda, 3 αυγά, ζαμπόν ψιλοκομμένο, κρέμα γάλακτος και πιπέρι) σε μπολ και ανακατεύουμε με σπάτουλα να ομογεννοποιηθούν.

Ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά προθερμασμένο φούρνο!!!

Garyfalia Pogka ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ