Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πατάτες ροστί -Απίθανη συνταγή !!!

Αυτή η καταπληκτική συνταγή για πατάτες που στην πραγματικότητα είναι... τηγανητές απλώς είναι διαφορετικά φτιαγμένες, συνηθίζεται πάρα πολύ στο εξωτερικό, γίνεται εύκολα, ταιριάζει με κρεατικά, μπιφτέκια, σνίτσελ αλλά και αυγά. Αφήσαμε τα αυγά για το τέλος γιατί μπορείτε να τηγανίσετε δυο αυγά μάτια, να τα τοποθετήσετε πάνω στην πατάτα ροστί κι όταν τα τρώτε, θα σπάει ο κρόκος πάνω στην πατάτα που είναι πραγματικά... απόλαυση. Πάμε να δούμε πώς γίνεται...

Τι χρειαζόμαστε

    Πατάτες ψιλοκομμένες στον τρίφτη
    Λίγο αλεύρι
    Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό
    Ψιλοκομμένο κρεμμύδι στον τρίφτη


Πώς θα ετοιμάσουμε τις πατάτες ροστί

    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στον τρίφτη του τυριού. Όχι την πολύ λεπτή πλευρά, τη μεσαία.
    Παίρνουμε την τριμμένη πατάτα και την στραγγίζουμε με τα χέρια μας, να φύγουν τα υγρά, την τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας, να φύγουν κι άλλα νερά και την αφήνουμε σε ένα μπολ.
    Τρίβουμε και το κρεμμύδι στον τρίφτη, αυτή τη φορά στο λεπτό σημείο και το ρίχνουμε στην πατάτα.
    Ανακατεύουμε την πατάτα με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο αλεύρι.
    Φτιάχνουμε σαν μεγάλες ή πιο μικρές πίτες με τα χέρια μας, πλάθοντας την πατάτα και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου .
    Όταν είναι έτοιμα, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.

* Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά μου είπαν ότι γίνεται και στον φούρνο .
womannow