Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Κοτόπουλο με αμπελόφυλλα Φρικασέ !!!



Ιδιαίτερη συνταγή για υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα !!!!

ΥΛΙΚΑ

1 Κοτόπουλο σε μερίδες
1/4 του κιλού αμπελόφυλλα ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
3 μεγ κρεμμύδια
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3/4 της κούπας χυμό λεμονιού η ανάλογα πόσο ξινό το θέλετε.
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
αλάτι κ πιπέρι
αν θέλετε και λίγο άνηθο,εγώ δεν έβαλα!!



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρεται τις μερίδες του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές, ρίξτε το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί,Προσθέτετε και τα αμπελόφυλλα σοτάρεται όλα μαζί για μερικά λεπτά και σβήνετε με το μισό χυμό λεμονιού....Ρίξτε και 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό και σιγοβράστε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μια ώρα..αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.

Τέλος διαλύεται το κορν φλαορ με το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το ρίχνετε στην κατσαρόλα,Την ανακινείται να πάει παντού και αφήνετε να σιγοβράζει για 3 λεπτά επιπλέον ..Σερβίρετε το φαγητό με πατάτες τηγανίτες..!!

Gogo Samiou - "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".






MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ