Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου το κάτι άλλο σε γεύση !!!





 Εύκολο φαγητό με μελωμένες πατατούλες λουκουμάκι σκέτο !!! Εδώ χρησιμοποίησα 4 μπουτάκια κοτόπουλο μερίδες 4 τα οποία μαζί με τις πατάτες ψηθήκανε μέσα στην υπέροχη μυρωδάτη σάλτσα και το αποτέλεσμα το βλέπετε !!!!.

Υλικά
4 μπουτάκια κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
5 πατάτες μεγάλες ή όσες θέλετε

Σάλτσα
2 λεμόνια το χυμό ή 1 πολύ ζουμερό
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
1/2 κουταλιά και λιγότερο κουρκουμά -κάνει θαύματα στον οργανισμό μας -
πιπέρι-αλάτι
4-5  κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι του νερού νερό
1 γενναία κουταλιά σούπας μουστάρδα


Ολα  αυτά τα βάζουμε μαζί στο μούλτι και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά
και τα αδειάζουμε μέσα στην πήλινη γάστρα αν έχετε --[μπορείτε να βρείτε στις λαϊκές με 12 ευρώ και ψήνει το κάτι άλλο τα πάντα -Αν δεν έχετε γάστρα τότε σε  ταψάκι και σκέπασμα με αλουμινόχαρτο  .


Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες και μετά ξανά κομμένες στην μέση και τις αδειάζουμε μέσα στην γάστρα πάνω από το μείγμα που φτιάξαμε .
Τοποθετούμε μέσα και τα μπουτάκια από το κοτόπουλο και με τα χέρια τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 αέρα πάνω -κάτω βαθμούς για  περίπου 40 λεπτά -ο χρόνος ανάλογα τον φούρνο -μόλις τρυπήσουμε με το πιρούνι και δούμε ότι έχουν ψηθεί πατάτες και κοτόπουλο ξεσκεπάζομαι  την γάστρα ή το αλουμινόχαρτο αν χρησιμοποιήσετε ταψί και βάζουμε τον φούρνο στις   επάνω αντιστάσεις να ψήνει μόνο- με αέρα συνέχεια -και ψήνουμε για λίγο να δούμε να  πάρει χρώμα .

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε εμείς και η οικογένεια !!! Πραγματικά πεντανόστιμο οικονομικό και πανεύκολο -το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες ή ακόμα και με χοιρινές μπριζόλες μόνο που στις μπριζόλες προσθέτουμε μαζί με όλα τα υλικά και τον χυμό από 1 πορτοκάλι .Δοκιμάστε το και καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ