Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Μπιφτέκια κοτόπουλο -Απίστευτα !!!


Πραγματικά απίστευτα μπιφτέκια σε γεύση --- από κοτόπουλο !!! Για πιο οικονομικά αγοράζω ολόκληρο κοτόπουλο βγάζω τα 2 στήθη πετάω την πέτσα  τα κόβω σε κύβους τα κάνω κιμά στο απλό μουλτι και ..ιδού !!!! Θεικά !!! Μόνο να τα φτιάξετε ακριβώς όπως σας τα λέω -το υπόλοιπο κοτόπουλο το κόβουμε μερίδες και κάνουμε άλλο φαγητό !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!

Υλικά -Βγαίνουν 6 μπιφτέκια μεγάλα .

Στήθη από 1 κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
1 φέτα ψωμί μουλιασμένη και στυμμένη πολύ καλά
1 αυγό
1 πρέζα κουρκουμά
αλάτι πιπέρι
3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά 
1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας νερό.




 Τί κάνουμε
Ξεχωρίζουμε από το κοτόπουλο τα 2 στήθη τα κόβουμε κυβάκια μεγαλούτσικα τα βάζουμε μέσα στο μούλτι και πολτοποιούμαι -αν σας δυσκολέψει προσθέστε μία κουταλιά νερό .
Αδειάζουμε σε μπολ ,'εχουμε μουλιάσει και στύψει πολύ καλά το ψωμί το προσθέτουμε ,ρίχνουμε το λάδι τον κουρκουμά την τριμμένη φρυγανιά -γαλέτα -το αυγό το μπέκιν το νερό αν βάλατε 1 κουταλιά στο άλεσμα βάλτε μία κουταλιά τώρα,αν όχι και τις δύο.


Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε ψυγείο για ένα τεταρτάκι .
Πλάθουμε τα μπιφτέκια πολύ λεπτά κ μεγάλα φουσκώνουν όπως βλέπετε στις φωτογραφίες αρκετά και είναι πολύ ζουμερά εσωτερικά ,αφήστε από νοστιμιά..
Βάζω το μαντεμένιο τηγάνι γκρίλ αφού πρώτα το ,,,χαϊδέψω με λαδωμένη παλάμη ,να κάψει και τοποθετώ μέσα τα μπιφτέκια .


Περιμένω 5 λεπτά να ψηθούν από την μία πλευρά και με σπάτουλα το πιάνω όλο από κάτω και το γυρνάω για άλλα 6 λεπτά στην συνέχεια αφού πάρουν απ έξω ψήσιμο και δεν χαλάει το σχήμα τους πλέον τα αναποδογυρίζω και τα πατάω με την σπάτουλα αρκετές φορές μέχρι να ψηθούν .


Μπορούμε να βάλουμε λαδωμένη λαδόκολλα σε ταψί και να τα ψήσουμε στο γκριλ  αλλά το τηγάνι αυτό κάνει την ίδια δουλειά. Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε--- τύχω πολύ με τα μπιφτέκια !!!!  Καλή όρεξη !!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ