Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Πασχαλινά κουλουράκια !!!

Υλικά:
500γρ βούτυρο φρέσκο
500γρ βούτυρο συσκευασία
1 κιλό και 100γρ ζάχαρη
8 αυγά
3 φακελάκια μπέκιν πάουντερ
6 βανίλιες
2 φλιτζάνια τσαγιού, γάλα
3 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΜΥΛΟΙ ΑΧΑΪΑΣ)


Εκτέλεση:
Βήμα 1ο:
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα την ζάχαρη με τα βουτυρά, μέχρι να ασπρίσουν

Βήμα 2ο:
Προσθέτουμε τους μόνο κρόκους και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε

Βήμα 3ο:
Τα ασπράδια τα χτυπάμε ξεχωριστά και τα κάνουμε μαρέγκα, μετά τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας

Βήμα 4ο:
Προσθέτουμε τις βανίλιες το μπαίκιν πάουντερ, το γάλα και ρίχνουμε λίγο, λίγο το αλεύρι.

Βήμα 5ο:
Ζυμώνουμε πολύ καλά για να γίνει μαλακή η ζύμη και να ξεκολλάει από τα χέρια μας

Βήμα 6ο:
Παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και στρώνουμε μια λαδόκολλα. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα τοποθετούμε μέσα στο ταψί, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς.

Συνταγή --Η μαμά μαγειρεύει
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ