Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σουφλοζαμπονοτυρόπιτα !!!


Σουφλοζαμπονοτυρόπιτα καταπληκτική δεν μένει ούτε κομματάκι !!



Υλικά -μέγεθος ταψιού ένα μακρόστενο πυρέξ .

Για το φύλλο
1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο σηκώσει να γίνει ένα ζυμαράκι εύπλαστο

Υπόλοιπα υλικά
λίγο ελαιόλαδο
πελτέ ντομάτας
200 γραμ τυρί κρέμα
500 γραμ παριζάκι κομμένο σε καρεδάκια
200 γραμ κίτρινα τυριά βρίσκουμε και στο σούπερ μάρκετ φακελάκια μιξ τυριών
200 γραμ γάλα φρέσκο
200 γραμ γιαούρτι
1 αυγό
αλάτι πιπέρι


 Τι κάνουμε
Ολα τα υλικά για το φύλλο μαζί -μισό ποτήρι χλιαρό νερό ,2 κουταλιές ελαιόλαδο,λίγο αλάτι και αλεύρι όσο πάρει να γίνει η ζύμη εύπλαστη και μαλακιά.
Ζυμώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
 Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ χωρίζουμε το ζυμάρι στα δύο και σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε 2 φύλλα.
Απλώνουμε το ένα φύλλο στο πυρέξ το αλείφουμε με πελτέ ντομάτας όλο και από πάνω  απλώνουμε τα 200 γραμ τυρί κρέμα αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με ένα πιρούνι να αφρατέψει λίγο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε  τα 500 γραμ παριζάκι κομμένο σε καρεδάκια τα 200 γραμ κίτρινα τυριά  της αρεσκείας  σας τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα στρώνουμε από πάνω από το τυρί κρέμα.
Στρώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο και σκεπάζουμε καλά.
Χτυπάμε σε μπολ τα 200 γραμ γάλα το γιαούρτι και τα 200 γραμ γιαούρτι και το ένα αυγό και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε την όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα και να τραβήξει τα υγρά.Καλή όρεξη !!!

 Συνταγή από την φίλη μου  Zουζουνιές

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ