Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γιαουρτογλυκό ψυγείου με λεμόνι και τζίντζερ !!!



Ελαφρύ γρήγορο και δροσιστικό !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!!

Υλικά
2 πακέτα μπισκότα πτί μπερ η   digestive
1 φρέσκο τζίντερ  [προαιρετικά]
150 γραμ βούτυρο  
1 κιλό γιαούρτι πλήρες
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο 
χυμό λεμονιού 1 με 2 ανάλογα
 Ξύσμα λεμόνι



Τι κάνουμε 
 Πολτοποιούμαι στο μούλτι τα μπισκότα και τα βάζουμε μέσα στο ταψί.
Από πάνω τους τρίβουμε το φρέσκο τζίντζερ [όσο ένα καρύδι το μέγεθός του ]
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε από πάνω και ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι.


Στρώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί το πατάμε καλά με το χέρι και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός καλά.


Λίγο λίγο προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού καθώς το χτυπάμε.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα επάνω από την βάση μπισκότου.
Το διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού και το τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί .Καλή επιτυχία !!!
Συνταγή από την φίλη μου Vana Zouka
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Αν το θέλετε πολύ γλυκό μπορείτε να βάλετε άλλο μισό κουτί ζαχαρούχο γάλα .