Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Γαλατόπιτα γλυκιά Ρούμελης !!!





Αυθεντική Συνταγή Ρούμελης !!

Υλικά
Για το ταψί της κουζίνας το τετράγωνο, η ανάλογο στρογγυλό θέλουμε 
4 φύλλα χωριάτικα, 
ενάμιση λίτρο γάλα, κατά προτίμηση πρόβειο η κατσικίσιο. Γίνεται όμως και με αγελαδινό . Είναι 8 κούπες τσαγιού γάλα. 
10 κουταλιές της σούπας, πολύ γεμάτες αλεύρι, 
μια πρέζα αλάτι, 
6 αυγά, 
ζάχαρη όση θα σας αρέσει να είναι στις γεύσεις σας,
ενάμιση πακέτο βούτυρο. Για το βούτυρο, θα ήταν το ιδανικό να είναι κατσικίσιο η αιγοπροβάτων ,η τύπου Κερκυρας που το βρίσκουμε πιο εύκολα στο εμπόριο. Όχι όμως άλλο όπως μαργαρινες, γιατί είναι το μοναδικό που δίνει το άρωμα στην πίτα ! 
Τί κάνουμε 
Ζημωνουμε τα φύλλα και αφήνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για μισή ώρα. Μεχρι να ξεκουραστει,σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα κρύο και διαλύουμε τοαλεύρι με τον αυγοδαρτη .
Ρίχνουμε το αλάτι, και δένουμε την κρέμα να γίνει σαν σφικτη μπεσαμελ, γιατι η ζαχαρη,το βουτυρο,και τα αυγα,θα αραιωσουν την κρεμα.
Προσθέτουμε το μισό πακέτο βούτυρο και την ζάχαρη. Χτυπάμε τα 4 αυγά, ρίχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να μην ψηθούν, και μετά τα ενσωματωνουμε με την κρέμα στην κατσαρόλα.
Σκεπάζουμε με το καπακι,για να μην κανει κρούστα .
Τώρα πλαθουμε τα φύλλα λεπτά και τα στρώνουμε στο ταψί βουτυρωνοντας τα ένα ,ενα. 
Το πρώτο και το δεύτερο να εξεχουν από το ταψί και τα άλλα σουρωστε τα μέσα. 
Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψι όλη μαζί .
Γυρίζουμε τα φύλλα γύρω, γύρω να κάνουμε τον κοθρο, βουτυρωνοντας τα Χτυπάμε πολύ, καλά τα δύο αυγά και τα απλώνουμε απαλά πάνω στην κρέμα. Σκορπαμε λίγα μικρά κομματάκια βούτυρο σε όλη την επιφάνεια, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για μία ώρα, βλέποντας πότε θα πάρει ωραίο χρώμα. 
Μόλις την βγάλουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα! Καλή επιτυχία, και καλή όρεξη!!!
Συνταγή από Άνθια Ελευθερίου , που την Ευχαριστούμε!