Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Ρυζόγαλο το παραδοσιακό - Το απλούστερο και νοστιμότερο σπιτικό γλύκισμα!!!!



Ας απλοποιήσουμε τα πράγματα και ας ξαναθυμηθούμε το παλιό, αγνό και νόστιμο ρυζόγαλο, χωρίς πρόσθετες ύλες, χωρίς χημικά και γλυκαντικές ουσίες, το απλό και οικονομικό γλύκισμα για όλην την οικογένεια!

Υλικά:
• 4 κουταλιές σούπας ρύζι γλασέ
• 1 κούπα νερό
• 4 κούπες γάλα πλήρες
• ½ κούπα ζάχαρη
• 2 κ.σ. κορν φλάουρ
• 1 κοτσάνι βανίλιας
• Κανέλλα


Οδηγίες:
1. Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με το νερό για 10 λεπτά.
2. Ρίχνουμε τις 3½ κούπες γάλα στο ρύζι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
3. Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
5. Βράζουμε το ρυζόγαλο για ακόμη 10-15' ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.
6. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε την ξυσμένη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο.
7. Σερβίρουμε σε 5-6 μπολ και το πασπαλίζουμε με κανέλα.Καλοφάγωτο !!!