Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Mπισκοτάκια εορταστικά κι όχι μόνο !!!!


 Υπέροχα πανεύκολα Μπισκοτάκια που αρέσουν σε όλους !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!


Υλικά
120 γρ βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
1 αυγό, μόνο ο κρόκος
1/2 κ.γ. βανίλιας
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. κονιακ
Αλάτι
Λίγη μαρμελάδα
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη




Χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν καλά. Προσθέτετε τον κρόκο του αυγού και τη βανίλια.
Προσθέστε και το κονιάκ.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι και το προσθέτετε στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθεί.
Σκεπάζετε τη ζύμη και την βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει.
Τα κόβετε με κουπ καπ...στρώνετε μια μεμβράνη στο πάγκο για να  βοηθάει να τα ανασηκώνετε και να τα τοποθείτε  πάνω στην στρωμένη λαδόκολλα του ταψιού
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 και στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.


Παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και φτιάχνετε μπαλάκια. Τα πατάτε πολύ ελαφρά να πλατύνουν λίγο και τα βάζετε στο ταψί, (εγώ τα έκανα με κουπ-καπ με σχέδια).
Όταν τελειώσετε, πιέζετε με το δάκτυλό σας στο κέντρο και κάνετε μια μικρή λακκούβα.
Βάζετε σε κάθε λακουβίτσα λίγη μαρμελάδα και ψήνετε τα μπισκότα για 15 λεπτά.
Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη.

Συνταγή από Vana Zouka

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ