Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Cheesecake μηλόπιτα !!!


Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό γλυκό. Ένας απίθανος και υπέροχος συνδυασμός με καραμελωμένα μήλα πάνω σε ανάλαφρη τυρόκρεμα. Ένα επιτυχημένο … πάντρεμα απίστευτα νόστιμο.

Υλικά συνταγής

    250 γρ. μπισκότα digestive θρυμματισμένα στο multi
    100 γρ. βούτυρο λιωμένο
    1 κ.γ. κανέλα
    4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
    50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    80 γρ. ζάχαρη άχνη
    1 βανιλίνη
    2 μεγάλα αυγά
    300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου [τύπου Philadelphia]
    3 κ.σ. σιρόπι καραμέλας




Εκτέλεση συνταγής

    Για τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ  ανακατεύουμε τα μπισκότα σε σκόνη με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
    Για τη στρώση μήλων: Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την κρυσταλλική ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε τα μήλα από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    Για τη κρέμα τυριού: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε πρώτα το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Δεν θα χτυπήσουμε υπερβολικά το μείγμα και «κόψει» η κρέμα μας. Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανιλίνη, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.
    Για τη συναρμολόγηση και το ψήσιμο: Απλώνουμε τη κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.
    Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40 λ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και μετά την απολαμβάνουμε.




 olasimera.gr
 sintayes.gr
theonewithallthetastes.com