Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

Κιμαδοκασερόπιτα μοναδική σε γεύση !!!


Από τις νοστιμότερες πίτες που θα έχετε φτιάξει !!! Να την δοκιμάσετε !!


 Υλικά
500 γραμ.κιμά
2 καρότα τριμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο στο τρίφτη
300 γραμ.τριμμένο κασέρι
μισό ποτήρι του νερού κρασί
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
1\2 φλυτζάνι του τσαγιού γάλα φρέσκο
1\2 κουταλάκι γλυκού  πάπρικα προαιρετικά






   
 Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε κιμά με λάδι και κρεμμύδι ,σε 10 λεπτά προσθέτουμε καρότα .πράσο,αλατοπίπερο συνεχίζοντας το σοτάρισμα  για αλλα 5-7 λεπτά .Σβήνουμε  με το κρασί  ,[αν θέλετε προσθέστε και την πάπρικα ],και αφήνουμε  σε σιγανή φωτιά να φύγουν όλα τα υγρά .Μόλις αποροφηθούν  προσθέτουμε  και τα 2 αβγά με το γάλα ανακατεύουμε  και προσθέτουμε  και το κασέρι ανακατεύουμε ξανα καλά το μίγμα.




Σε ενα ταψάκι αφού το περάσουμε με λίγο λάδι στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας ,στρώνουμε  ωραία το μίγμα και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο ,κόβουμε ότι παρισσεύει από την σφολιάτα αν είναι πολύ ,και τυλίγουμε  λοξά τις άκρες  σαν ρολό .

Χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια την πίτα μας προσοχή όχι μέχρι κάτω και την περνάμε με την παλάμη μας  με λίγο λάδι ,Ψήνουμε στους 170 πάνω κάτω να ροδίση  και καλή όρεξη!!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Για περισσότερες συνταγές κλίκ ΕΔΩ