Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Στιφάδο με μοσχάρι !!!

   Θα γλύφετε και τα δάχτυλά σας!.

    Υλικά
    1.500 γραμ μοσχάρι χτένι ή σπάλα ή ελιά
    2 κιλά κρεμμύδια ξερά μέτρια
    1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    1 δαφνόφυλλο
    3-4 κόκκοι μπαχάρι
    2 ώριμες ντομάτες μέτριες
    1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτέ.
    1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
    1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο ξίδι
    1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
    αλάτι
    πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο  και ροδίζουμε το κρέας
Κάθε κομμάτι που ροδίζει το βγάζουμε σε πιατέλα και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο λάδι που ροδίσαμε το κρέας.
 Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν.
Τότε τα σβήνουμε με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι.
Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα, καθώς και όλα τα ζουμιά που έχουν μείνει στην πιατέλα.
Προσθέτουμε  τις ντομάτες κομμένες σε κομμάτια τον πελτέ ,το αλατοπίπερο  και τα μπαχαρικά.
Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι και πυκνώσει καλά η σάλτσα του.Σερβίρουμε με πατάτες ή με ρύζι πιλάφι.Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ