Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μπακλαβαδάκια !!!


Yλικά
1/2 κούπα τσαγιού σουσάμι
1/2 κούπα τσαγιού αμύγδαλα
1/2 κούπα τσαγιού φουντούκια
1/2 κούπα τσαγιού καρύδια
2 κουτ.του γλυκού κανέλα
μοσχοκάρφι
1/2 κιλό φύλλο για γλυκά προτιμώ Βηρυτού
λιωμένο βούτυρο προτιμότερο γάλακτος
σιρόπι από μέλι
λίγο ψιλοτριμμένο φιστίκι Αιγίνης για από πάνω 


Τι κάνουμε
Καβουρντίζουμε το σουσάμι ελαφρώς και το βάζουμε σε μπολ
Προσθέτουμε φουντούκια καρύδια αμύγδαλα όλα ψιλοτριμμένα στο μούλτι.
Προσθέτουμε και την ζάχαρη με την σκόνη κανέλα και αναμειγνύουμε καλά.
Αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο .
Στρώνουμε 3 φύλλα αλείφοντας το καθένα χωριστά πάντα με λιωμένο βούτυρο
Ρίχνουμε διάσπαρτο σπό το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει .
Ξανά 2 φύλλα βουτύρωμα το κάθε φύλλο και διάσπαρτο επάνω το μείγμα.
Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το υλικό στον ίδιο ρυθμό.
Κρατάμε 3 φύλλα για το τέλος βουτυρώνοντας πάντα το κάθε ένα χωριστά.
Κόβουμε σε τετράγωνα μικρά μπακλαβαδάκια καρφώνοντας αν σας αρέσει στο κάθε κομμάτι από ένα μοσχοκάρφι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου τα 20 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο όταν ψηθεί τα περιχύνουμε με το σιρόπι κρύο από πάνω και περιμένουμε να το απορροφήσει όλο.
Μετά πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι προαιρετικά.

Σιρόπι μελιού
     1 φλ. μέλι
    1 φλ. ζάχαρη
    3/4 φλ. νερό
    2 ξυλάκια κανέλας
    1 κ. σούπας χυμό λεμόνι
    1 φέτα λεμόνι
Τι κάνουμε
Βάζουμε όλα τα υλικά σ΄ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, το αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ