Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Μηλοπιτάκια !!!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σφολιάτα
2 μήλα
Τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
Κανέλα
Ζάχαρη
Λίγο λεμόνι
Λίγο νερό
Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα





Τι κάνουμε
Κόβουμε τα μήλα στην μέση καθαρίζουμε το εσωτερικό μέρος αι κόβουμε σε ψηλές φέτες (οπως ειναι τα πατατακια) τα μήλα. Τα βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε μισό λεμόνι και ένα ποτηράκι του κρασιού νερο ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για δυο λεπτά στην μεσαία σκάλα να μαλακώσουν. 




Παίρνουμε το ένα φύλλο από την σφολιάτα το κόβουμε σε 6 ίσα μέρη αλείφουμε με το τυρί βάζουμε μια κουταλιά ζάχαρη απλωμένη σε όλη την λωρίδα και μετά βάζουμε τις φέτες το μήλο να εξέχουν από την μια άκρη 1 πόντο Το εξωτερικό μέρους του μήλου πρέπει να είναι εκτός της σφολιάτας. Τα μήλα τα βάζουμε στην σειρά της λουρίδας της σφολιάτας το ένα να καβαλάει το άλλο. Βάζουμε λίγη κανέλα διπλώνουμε το υπόλοιπο φύλλο ώστε να γίνει σαν φάκελος με τα μήλα μέσα και να εξέχουν 1 πόντο και αρχίζουμε από την μια άκρη και κάνουμε ένα ρολό. Το τοποθετούμε σε ταψάκια για μαφιν και ψήνουμε για 40 λεπτά στον αέρα. Μόλις βγουν τα πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη.
* Μόλις ψηθούν πρέπει να βγουν αμέσως από το ταψί γιατί κολλάνε'

Από George Zolis