Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Tρουφάκια με κακάο !!!

Από τα πιό ωραία τρουφάκια που θα έχετε δοκιμάσει εγγυημένα, και με λίγες θερμίδες !!! Αν δεν τα φτιάξετε χάνετε !!!
Την συνταγή μου την είχε δώσει παλιά ο διατροφολόγος μου για τις κρίσεις υπογλυκαιμίας να τρώω ένα ..ένα τόση νοστιμιά ?? !!!!



   
Υλικά
για 48 τρουφάκια

    2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
    460 γρ άγλυκη κουβερτούρα σοκολάτα
    σχεδόν 3 (λίγο λιγότερο) φλιτζάνια κοκκώδες υποκατάστατο ζάχαρης (αυτό που σας δείχνω)
    4 κουτ. της σούπας καλό βούτυρο
    1 κουτ. του γλυκού βανίλια
    σκόνη κακάο


   Τι κάνουμε
   
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε την κρέμα, προσθέστε και την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει. Την κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε το υποκατάστατο ζάχαρης, το βούτυρο και τη βανίλια.

Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει το μείγμα, το αδειάζεται σ’ ένα μπολ (εγώ το άφησα με την κατσαρόλα να μην λερώνω πολλά) και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες για να κρυώσει και να σκληρύνει.


Απλώνετε το κακάο σε λαδόχαρτο ή αλουμινόχαρτο, φτιάχνετε μπαλίτσες και τις κυλάτε στο κακάο. Αν θέλετε για πιο επίσημα, βάλτε από κάτω χαρτάκια ζαχαροπλαστείου ...είναι μια μικρή αμαρτία, το ομολογώ, αλλά ωραία αμαρτία!!! Τέλεια γεύση και πανεύκολα!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ