Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κοκκινιστό μοσχάρι κατσαρόλας !!!

 Κλασικό μαμαδίστικο Κυριακάτικο φαγητό !!!


Υλικά
1 κιλό μοσχάρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1μικρό πολύ κρεμμύδι σε ροδελίτσες
2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτα
5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
1/2 φλιτζ.κρασί
4 κόκκοι μπαχάρι
1 κουτ.γλυκού ζάχαρη
αλάτι -πιπέρι
4 κλωνάρια σέλινο [προαιρετικά]
4 κλωνάρια μαϊντανό [προαιρετικά ]


Εκτέλεση
Το κρέας κομμένο σε μερίδες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο και το μικρό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες και τα σκόρδα ολόκληρα σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά να μαραθούν .
Ρίχνουμε μαζί την κουταλιά τον πελτέ και ανακατεύουμε
Σβήνουμε το κρέας με το κρασί .
Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοτριμμένες το μπαχάρι,την ζάχαρη τα κλωνάρια ολόκληρα σέλινο μαϊντανό τα οποία όταν μαγειρευτεί το φαγητό τα αφαιρούμε .Συμπληρώνουμε με  1 ποτήρι νερού νερό και το σιγοβράζουμε για 1.30 ώρα ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
Λίγο πριν το τέλος αλατοπιπερώνουμε .Καλή επιτυχία !!!
Σερβίρουμε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτέςή ρύζι πιλάφι.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ