Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλβάς σιμιγδαλένιος !!!


Το αγαπημένο γρήγορο γλυκάκι --και το πιό οικονομικό !!

Υλικά

1 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ τσαγιού σιμιγδάλι
3 φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ τσαγιού νερό
1 φλιτζ του καφέ κουκουνάρι
1 κουτ σούπας κανέλα6 γαρίφαλα

Για στόλισμα
Καρύδια -κανέλα -σουσάμι

Τί κάνουμε
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το ζεσταίνετε καλά. ρίχνετε μέσα τα γαρίφαλα, το κουκουνάρι και την κανέλα.
Τα σοτάρετε για 1 λεπτό.
Ρίχνετε μέσα το σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και μέχρι να ροδίσει και να απορροφήσει όλο το λάδι.
Ρίχνετε μέσα τη ζάχαρη και ανακατεύετε για ακόμα 1-2 λεπτά και τέλος αδειάζετε το νερό.
Ανακατεύετε και βγάζετε το σκεύος από τη φωτιά.
Μέσα σε 1-2 λεπτά θα έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά και θα έχει στεγνώσει ο χαλβάς.
 Τον στοιβάζετε στη φόρμα ή σε ταψάκι  τον αφήνετε για 10 λεπτά να χλιαρέψει και τον ξεφορμάρετε.
 Τρώγεται και ζεστός και κρύος και συνοδεύεται πολύ ωραία με ψιλοκομμένα καρύδια σουσάμι και κανέλα!

*Μπορούμε να περιορίσουμε λίγο το λάδι και αντί να βάλουμε 1 φλιτζ να βάλουμε τα 2/3 ενός φλιτζανιού.
Επίσης εμπλουτίζετε με σταφίδα ξανθή αλλά και σκέτος είναι πεντανόστιμος