Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Μπάμιες με κοτόπουλο !!!


 Δοκιμάστε την καλύτερη συνταγή γιά  μπάμιες με κοτόπουλο θα γλύφετε και τα δάχτυλα σας !!!
 
Υλικά
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1.200 φρέσκες μπάμιες ,ή 1 κιλό κατεψυγμένες εγώ εδώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
3-4 ντομάτες ώριμες
1 κουταλιά σούπας πελτέ
2 σκελίδες σκόσρο κομμένο φετούλες
λίγα κλωνιά άνηθο και μαιντανό
αλάτι ,πιπέρι
6\7 κουταλιές ελαιόλαδο σούπας
1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι [κατά προτίμηση βαλσάμικο]







Αν η μπάμιες είναι φρέσκιες τις καθαρίζουμε γύρω -γύρω στο κοτσάνι τους τις πλένουμε πολύ καλά τις βάζουμε σε σουρωτήρι τις ανακατεύουμε και τις αφήνουμε περίπου 2 ώρες στον ήλιο αν είναι δυνατόν .
Βγάζουμε τις πέτσες από το κοτόπουλο .Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο,τον μαιντανό και τον άνηθο και σωτάρουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο.



Προσθέτουμε και το κοτόπουλο και το ποδίζουμε απ όλες τις πλευρές .
Προσθέτουμε και τις ντομάτες πολτοποιημένες με τα χέρια μας πολύ καλά,προσθέτουμε και τον πελτέ διαλυμένο σε ένα φλυτζάνι νερό ,και το αλατοπίπερο ανακατεύουμε καλά ,προσθέτουμε κι ένα ποτήρι νερό σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου για 50 λεπτά.

Σουρώνουμε τις μπάμιες αν είναι φρέσκιες ,αν είναι κατεψυγμένες τις ρίχνουμε κατ ευθείαν μέσα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο ,προσθέτουμε και το βαλσάμικο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα χωρις να ανακατέψουμε μην μας διαλυθούν και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 περίπου λεπτά .
Αν δεν έχει πήξει η σαλτσούλα τους ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα λεπτά ,καλή σας όρεξη γίνετε υπέροχο !!

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ