Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Καραμελωμένες πατάτες φούρνου !!

Δοκιμάστε τες, είναι εξαιρετικά απλή η εκτέλεσή τους και ο χρόνος προετοιμασίας είναι γύρω στα 10 λεπτά.

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μικρές πατάτες με την φλούδα τους
1/4 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κ.γ. ζάχαρη
1/4 φλυτζ. τσαγιού λευκό κρασί
2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα τους μόνο
1 κ.γ. πιπέρι Καγιέν (ή περισσότερο αν τις θέλετε πιο πικάντικες)
xυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζ. νερό
αλάτι και αρκετό φρεσκοτριμένο μίγμα πιπεριών

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.

Πλένουμε καλά με βουρτσάκι ή σφουγγαράκι τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις βράζουμε όπως είναι με τη φλούδα τους για 10 λεπτά (ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να βράζει). Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος.

Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το δενδρολίβανο και τα κτυπάμε να γίνουν κρέμα, με την οποία και περιχύνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε το δενρολίβανο.

Τις ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 30 περίπου λεπτά ή έως ότου καραμελώσουν.

Χωρίς φλούδα
Πλένετε και καθαρίζετε τις πατάτες, κόβοντάς τες σε μικρά στρογγυλά κομμάτια. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και τις περιχύνετε με την κρέμα. Προσθέτετε το δεντρολίβανο και τις βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τα πρώτα είκοσι λεπτά και μετά στους 160 βαθμούς  για αργό ψήσιμο γύρω για μιάμιση ώρα, πάντα στη χαμηλή σκάλα.
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ