Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Καγιανά ή στραπατσάδα !!!





 Πανεύκολο φαγάκι που αρέσει σε όλους !!! Εύκολη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι !!

Υλικα για 2 μερίδες
6 με 7 αυγά
7 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες με την φλούδα τους όχι τριμμένες
αλάτι -πιπέρι
λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο κατά βούληση
 Τί κάνουμε
Πλένουμε καλά τις ντομάτες και μέσα στην κατσαρολίτσα που θα φτιάξουμε το καγιανά μας τις ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και μόλις αρχίσει να αχνίζει με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε το μυστικό του φαγητού βρίσκε τε εδώ σ αυτό το σημείο για να μην μας βγεί με νερό και λάδι στο πιάτο πρέπει οπωσδήποτε η ντομάτα να ψηθεί και να πιεί όλα τα υγρά της τόσο πολύ που θα νομίζουμε ότι άρχισε να κολά στην κατσαρόλα ,σας δείχνω φωτογραφίες


 


 Πρέπει να δούμε την ντομάτα να μαζεύετε έτσι στην κατσαρόλα όπως βλέπετε στην κάτω φωτογραφία -τότε προσθέτουμε το λαδι και ανακατεύοντας συνέχεια για 5 λεπτά περίπου προσθέτουμε και τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς να γίνουν ολα μαζί ένα μείγμα.



 Δείτε πολλές συνταγές πατώντας ΕΔΩ --> ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ




Σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου προσθέτοντας το αλάτι το πιπέρι και λίγη ζαχαρίτσα για να κόψει η ξυνίλα της ντομάτας  ανακατεύουμε συχνά μην μας κολλήσει και με μόλις δούμε ότι ψήθηκε το αυγό κατεβάζουμε σερβίρουμε μαζί με σαλάτα και φέτα και απολαμβάνουμε ένα πραγματικά πεντανόστιμο φαγητό.Καλή σας όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΉ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ