Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Το λαχταριστό προφιτερόλ της τεμπέλας !!!



Για την κρέμα
160γρ (1κουτί) άνθος αραβοσίτου
7 φλιτζάνια γάλα με χαμηλά λιπαρά
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
500γρ κρέμα γάλακτος για σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

Για την κρέμα σοκολάτας

250γρ κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
250γρ κουβερτούρα
1 ζαχαρούχο γάλα

Αντί για σου
300γρ σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τη σκόνη άνθος αραβοσίτου με τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι γάλα σε ένα μπολ. Βάζετε το υπόλοιπο γάλα να ζεσταθεί σε μια κατσαρόλα. Όταν έχει ζεσταθεί καλά (προσοχή να μην σας καεί), βγάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μίγμα με το άνθος αραβοσίτου και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε πολύ καλά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά. Συνεχίζετε να ανακατεύετε δυνατά για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να έχετε μια ωραία κρέμα. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια μεμβράνη (για να μην πιάσει «πέτσα» η κρέμα σας) και αφήνετε να κρυώσει καλά.

Εντωμεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.

Όταν η κρέμα στην κατσαρόλα κρυώσει καλά, την χτυπάτε για λίγο στο μίξερ, και στη συνέχεια προσθέτετε μέσα εκεί την σαντιγί και ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε ομογενές μίγμα.

Στη συνέχεια σπάτε τα σαβουαγιάρ, τα οποία αν θέλετε ραντίζετε με λίγο λικέρ της αρεσκείας σας, σε περίπου 2 με 3 κομμάτια το καθένα και τα απλώνετε σε μεγάλο στρογγυλό γυάλινο μπολ (αν δεν έχετε αρκετά μεγάλο χωρίστε το προφιτερόλ σας σε δυο στρογγυλά μπολ).

Στρώνετε πάνω από τα σαβουαγιάρ σας τη μισή κρέμα, ξαναστρώνετε πάνω από την κρέμα σαβουαγιάρ και τελειώνετε και πάλι με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζετε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Φτιάχνετε την κρέμα σοκολάτας ως εξής: Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί καλά.

Κόβετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και μόλις ζεσταθεί η κρέμα την βγάζετε από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύετε καλά μέχρι να λιώσουν και να έχτε μια σοκολατένια κρέμα.

Μόλις λιώσουν ρίχνετε και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε και πάλι καλά. Αφήνετε τη σοκολατένια κρέμα σας να κρυώσει καλά και περιχύνετε με αυτή το υπόλοιπο γλυκό που είχατε στο ψυγείο.

Βάζετε ολόκληρο το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και σερβίρετε την επόμενη μέρα, στολίζοντας αν θέλετε με φρέσκες φράουλες.

dietup.gr--http://www.linelife.gr