Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Μιλφέιγ εύκολο --Με Spesial κρέμα !!!



Θα μπορούσες να το πεις και μιλφέιγ!!!!!

Όταν έφτιαξα αυτό το γλυκό για πρώτη φορά, τολμώ να πω ότι το μεγαλύτερο μέρος το κατανάλωσα μόνη μου. Υπερβολή, θα μου πεις,  Όχι λοιπόν, είναι πολύ νόστιμο αυτό το δροσερό γλυκάκι και όλο αισθάνεσαι την ανάγκη να το «ισιώνεις». Εκτός από τη γεύση όμως υπάρχουν και άλλα δυο πράγματα που το κάνουν απλώς ακαταμάχητο: ο εύκολος και γρήγορος τρόπος παρασκευής και το σχετικά χαμηλό κόστος των υλικών του.

Υλικά

Για την κρέμα:

250 γραμμ. βούτυρο τύπου Κερκύρας (πακέτο)
3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
5 ποτήρια γάλα φρέσκο
1½ κούπα ζάχαρη (μπορείτε να βάλετε και λιγότερη ζάχαρη αν θέλετε)

Για όλα τα άλλα:

3 πακέτα κράκερς
λίγο κονιάκ
400 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος
½ κούπα ζάχαρη άχνη
λίγη κανέλα

Βάζουμε τα τέσσερα ποτήρια γάλα στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε το ένα ποτήρι γάλα (δηλαδή το πέμπτο), μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τα δυο φακελάκια άνθος αραβοσίτου συν τρεις κουταλιές σούπας από το τρίτο φακελάκι.

Ανακατεύουμε ζωηρά και μόλις πήξει αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο μεταξύ σε ένα ταψάκι με διαστάσεις περίπου 25x30 εκ. έχουμε στρώσει μια σειρά κράκερς και ρίχνουμε από πάνω τη μισή από την κρέμα. Βάζουμε άλλη μια στρώση κράκερς, από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και τέλος άλλη μια στρώση κράκερς. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει σκεπάζοντας με μεμβράνη για να μη στεγνώσει.

Μετά από λίγο (περίπου μισή ώρα) χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ σε σφιχτή σαντιγύ, την οποία και στρώνουμε πάνω από το γλυκό μας κάπως άτσαλα. Στη συνέχεια θρυμματίζουμε με το χέρι 2 - 3 κράκερς, τα ρίχνουμε στην επιφάνεια του γλυκού, πασπαλίζουμε με κανέλα και είμαστε έτοιμοι να βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.

Για πόση ώρα θα μου πείτε; Θέλει περίπου δύο ώρες αλλά αν μείνει και λίγο παραπάνω δεν είναι και άσχημα, θα γίνει ακόμα καλύτερο.