Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το πιό εύκολο κουρκούτι για τραγανό αποτέλεσμα !!!


 Φτιάξτε αυτό το εύκολο κουρκούτι και βούτηξε λαχανικά θαλασσινά και απολαύστε τα τραγανά και νόστιμα !!! Εδώ εγώ τηγάνισα πρώτα κολοκυθάκια που έγιναν μούρλια και μετά στο ίδιο κουρκούτι ψάρι γλώσσα απίθανο κι αυτό !!!

Υλικά:
1και 1/2 γεμάτο φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

νερό όσο πάρει να γίνει παχύς χυλός [προσθέτουμε ανακατεύομαι με ένα πιρούνι μέχρι να το πετύχουμε λίγο λίγο να

δούμε όταν βουτήξουμε ότι θέλουμε να τηγανίσουμε να στέκεται ελαφρώς επάνω του ]

1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού αλάτι

λάδι ελαφρύ για το τηγάνι ή και ελαιόλαδο



Τι κάνουμε

Αν τηγανίσουμε κολοκυθάκια τα κόβουμε σε στρογγυλές φέτες ή μακρόστενα όπως τις τηγανητές πατάτες

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι τα αλατίζουμε και τ αφήνουμε λίγο να ιδρώσουν

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι μας να ζεσταθεί αρκετά βουτάμε τα κολοκυθάκια στο χυλό και τηγανίζουμε


Βάζουμε  τα κολοκυθάκια πάνω σε απορροφητικό χαρτί . Τα σερβίρουμε ζεστά.



Για ψάρι αλατίζουμε το ψάρι το βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε .έτσι απλά έχουμε τα πιο τραγανά λαχανικά ή θαλασσινά
Καλή επιτυχία !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ