Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μπουγάτσα νηστίσιμη!



Υλικά
    4 φλιτζάνια  νερό
    1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
    1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
    5 βανίλιες
    Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
    2 φύλλα σφολιάτας
    Ζάχαρη άχνη
    Κανέλα
    2 κ.σ μαργαρίνη φυτική

Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη'
Προσθέτουμε  το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύομαι  καλά να δέσει η κρέμα σου
Κατεβάζουμε  από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα
Σε ένα ταψί  στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας
Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα
Στη συνέχεια στρώνομαι και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χαράζουμε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει και σερβίρουμε!
Πηγη