Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Τεμπέλικα πιτάκια με ζαμπόν,φέτα,σπανάκι!!!



 Πανευκολα,αφρατα,πιτακια!!!


 Υλικά


2 κεσεδάκια γιαούρτι,
1 κεσεδακι σπορέλαιο,
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη,
1 κεσεδάκι κασέρι τριμμένο,
1 κουταλάκι αλάτι,
600 με 700 γρ αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις,
2 κουταλάκια μπέικιν ,
1 κρόκο αυγού γιά το άλειμμα.
Για την γέμιση
1}Στην πρώτη μπάλα  5 φέτες ζαμπόν η παριζάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια
2} Στην δεύτερη μπάλα 1 φλυτζάνα σπανάκι κατεψυγμένο
3} Στην τρίτη μπάλα την αφήνουμε σκέτη  
οδηγίες παρακάτω στην συνέχεια!

Σε μία λεκανη ανακατεύουμε τα γιαούρτια,το σπορέλαιο,το αλάτι,το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι.
Ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρείς μπάλες.
Τη μια μπάλα την αφήνουμε έτσι όπως είναι,στην άλλη μπάλα προσθέτουμε 5 φέτες ζαμπόν η παριζάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ζυμώνουμε να πάει παντού.
Στήν τρίτη μπάλα προσθέτουμε μία φλυτζάνα σπανάκι καταψυγμένο και ζυμώνουμε να πάει το σπανάκι σε όλη τη ζύμη.
Φτιάχνουμε μικρά πιτάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα!!
 Μαρια Μαρδα