Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο!



 ΥΛΙΚΑ
500 γραμ αλεύρι
1 κουτ.γλυκού αλάτι
3 κουτ σούπας λάδι
ΓΕΜΙΣΗ
5 αυγά
1 κιλό φέτα
1 μικρό κουτάκι γάλα εβαπορέ η μια μικρή κρέμα γάλακτος





ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το φύλο και κόβουμε 6 μπαλάκια να γίνουν 6 φύλα.

Ανοιξτε τα με τον τρόπο που λέω .
Σε ενα μπώλ έχετε θρυματίσει την φέτα μ ενα πιρούνι,ρίχνετε τα αυγά,πιπεράκι,και την κρέμα ,η το νουνού,ανακατεύετε καλά και σε ενα ταψί βάζετε λιγο λάδι σε ολη την επιφάνειά του και φύλλο και λάδωμα 2 φύλλα από κάτω ,μετά γέμιση εδώ κι εκεί διάσπαρτη την μισή,ξανά φύλλο ,λάδι,γέμιση ολη πλέον και από πάνω άλλα 2 φύλα ,χαράσουμε και βάζουμε σε όλη την επιφάνεια λάδι με αυγό [χτυπάμε ένα αυγό με 1 φλυτζανάκι του καφέ λάδι]ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 35 λεπτά . 
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 Πολύ ωραίο φύλλο για όλες της πίτες μας
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο ολόκληρο αλεύρι [αλατίνη]
1 πακέτο νισεστέ [το βρίσκουμε στα ράφια των souper market]γιατί πολλοι με ρωτάνε τι ειναι αυτό
6 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια κοφτά αλάτι
νερό από την βρύση κατ ευθείαν [δεν χρειάζετε χλιαρό αλλά οχι και πάγος ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εχουμε ενα μπώλ ,αδειάζουμε μέσα ολο το πακέτο αλεύρι ,ρίχνουμε και το λάδι.και το αλάτι ,ανακατεύουμε ολα τα υλικά και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε λίγο λίγο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη ελαστική ,ούτε πολύ σφιχτή ,ούτε πολύ μαλακιά.ζυμώνουμε καλά και κόβουμε την ζύμη στο μέγεθος ενός μικρού μήλου βγαίνουνε περίπου 11 με 12 μπαλάκια .Τα καλύπτουμε με το νιστεσέ και τα αφήνουμε κανένα εικοσάλεπτο σκεπασμένα να ξεκουραστούν .Τώρα [εδώ προσοχή],σε ΄μία καθαρή επιφάνεια ρίχνετε νισεστέ ,παίρνετε ενα μπαλάκι και με τον ψιλό πλάστη το πατάτε λίγο και αφού το πασπαλίσετε με νισεστέ ξανά [το κάνει τραγανό]πλάθετε και το φτάνετε στο μέγεθος ενός μεγάλου ρηχού πιάτου ,το ξαναπασπαλίζετε με νισεστέ και το βάζετε στην άκρη ,επαναλαμβάνετε το ίδιο με ολα τα μπαλάκια ,άνοιγμα στο μέγεθος ενός πιάτου ,νισεστέ πασπάλισμα ,και στην άκρη .Αφου κάνετε ολη αυτή την διαδικασία ρίχνετε ξανά στην επιφάνεια του πάγκου νισεστέ πασπαλίζετε και παίρνετε 1 φύλλο [να ειναι με νισεστέ αρκετό δηλαδή πασπαλισμένο]από πάνω .κι αλλο φύλλο [νισεστέ .από πάνω κι άλλο φυλλο νισεστέ ,δηλαδή τρία το ένα πάνω από το άλλο , με το πλάστη  τον τυλίγετε και πλάθετε με 3 -4 κινήσεις έχετε τρία υπέροχα λεπτά σαν τσιγαρόχαρτο φύλλα ,ιδανικό για πίτες 

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ