Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κουλουράκια για όλα τα γούστα!!!


  
Νηστίσιμα φρεσκοψημένα κουλουράκια,για το απογευματινό σας καφέδακι!!!! Μεθυσμένα με ρακί  ..για όλα τα γούστα!!( με σουσάμι ,με καρύδια ή κράνμπερι) 

Υλικά

1,1/2  ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1,1/2  ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1/2  κρασοπότηρο ρακί
1/2  κρασοπότηρο χλιαρό νερό
1  φακελάκ μπέικιν παουντερ
1 κουτ.γλυ γαρύφαλλο
1-_2  βανίλιες
1 κιλό περίπου αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σόδα
Σουσάμι για το πασπάλισμα






Οδηγίες

Βάζω σε μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο,τη ζάχαρη,τον χυμό(αφού διαλύσω μέσα την σόδα) ,την κανέλλα, το γαρύφαλλο την βανίλια,το ρακί ,το χλιαρό νερό και ανακατεύω με ένα κουτάλι, προσθέτω το μπέικιν μπάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι(να γίνει μια ζύμη μαλακή ,εύπλαστη και να μην κολλάει)
Αν θέλουμε προσθέτουμε και καρύδια ή καβουρδισμένα αμύγδαλα η τα κράνμπερι,
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μισή ώρα ,πλάθουμε τα κουλουράκια και τα τυλίγουμε στο σουσάμι
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Η συνταγή είναι της κυρίας Maria Xarbi και την έφτιαξε η φίλη Georgia Koutrouli