Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Κανταίφι με κρέμα!

Κρέμα:
1/2 κούπα σιμιγδάλι. 
3 κουταλιές κόρν φλάουρ. .
.3/4 κούπας ζάχαρη..
3 κούπες γάλα..
1κουταλιά βούτυρο.
3αυγά.
βανίλια.
ξύσμα από μισό λεμόνι..(μπορείτε. Όμως να βάλετε όποια κρέμα γαλακτομπούρεκου θέλετε )
 300 γρ κανταϊφι. 
 3/4 κούπας βούτυρο αγελαδινό.


 Σιρόπι
500 ml νερό
800 γρ. ζάχαρη
φλούδες από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλας

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη , στικ κανέλας, τις φλούδες λεμονιού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά . Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και όταν λιώσει η ζάχαρη αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.


Εκτέλεση
 Αναμιγνύεται το σιμιγδάλι το κόρν φλάουρ .βράζουμε το γάλα και ρίχνουμε το μείγμα σιμιγδάλιου ενώ ανακατεύουμε γρήγορα με ξύλινη κουτάλα..Οταν γίνει η κρέμα πηχτή την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να πήξουν.Προσθέτουμε βανίλια και ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα στήν κρέμα ενώ ανακατεύουμε συνεχώς ...περνούμε το κανταϊφι το απλώνουμε και το κόβουμε 18 κομμάτια 20 εκατοστών περίπου όχι πολύ παχιά περίπου 6 εκατοστά πλάτος.Περνούμε τής φόρμουλες για τα Καπ κέικ θα χρησιμοποιηθούν οι 9 βάζουμε το κανταϊφι στο κάθε φαρμάκι σε σχήμα σταυρού βουτυρώνουμε καλά και βάζουμε στο καθένα μία μεγάλη κουταλιά κρέμα. Όταν τα τελειώσουμε όλα τα πιάνουμε ένα ένα ενώνουμε τις άκρες του το σταυρού προσεχτικά το ακουμπάμε στήν παλάμη μάς ενώνουμε και στρίβουμε τις άκρες. Το γυρίζουμε ανάποδα ώστε αυτό που στρίψαμε να ακουμπήσουμε στον πάτο του ταψιού που έχουμε βουτυρώσει.Τοποθετούμε όλα τα κομμάτια τα βουτυρώνουμε πολύ καλά. Τόσο ώστε να είναι πολύ μαλακά από πολύ βούτυρο. Το βούτυρο απρεπή να είναι λιωμένο και χλιαρό. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι το αφήνουμε επί μισή ώρα. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε επίμισή ώρα ακόμα. Ψήνουμε συνολικά 1ώρα σε μέτριο φούρνο. Όταν το βγάλουμε από το φούρνο του ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε περίπου π 1 ώρα να ρουφήξει καλά. Καλή επιτυχία.Gianna Bakalh