Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Tάρτα πανεύκολη ! Θεική !!

..Για τη Βάση :
100 γρ βούτυρο , λιωμένο
250γρ μπισκότα digestive , σπασμένα


Για την Καραμέλα :
100g βούτυρο
100g σκούρα καφέ ζάχαρη μαλακή 

1συμπυκνωμένο γάλα

Για την Κορυφή :
4 μικρές μπανάνες
300ml κουτί κρέμα γάλακτος , ελαφρά χτυπημένη
τριμμένη σοκολάτα


Θα χρειαστειτε επισης ...
φόρμα για κέικ , βουτυρωμένη!


ΕΚΤΕΛΕΣΗ...ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΟ.

 Χτυπήστε τα μπισκότα σε ένα μπολ . Προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε καλά.Με το κουτάλι απλώστε τα κομματιασμένα  μπισκότα- ψίχουλα στο ταψί και στην συνέχεια προσπαθήστε με το κουτάλι ακολουθώντας περιμετρικά το ταψί να φτιάξετε στις πλευρές του ταψιού μια ψηλότερη στρώση με τα μπισκότα που έχετε ήδη τοποθετήσει στο ταψί(κολλήσετε δηλαδή τα μπισκότα στις πλευρές του ταψιού ώστε να ανασηκωθούν  λιγάκι) . Αφήστε τα για 10 λεπτά .

ΒΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ . 

Λιώστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και βράστε το για περίπου ένα λεπτό , ανακατεύοντας συνεχώς για μια παχύρρευστη χρυσή καραμέλα . Απλώστε την καραμέλα πάνω από τη βάση ,την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου.
ΒΗΜΑ ΤΡΙΤΟ . 
Ανασηκώστε προσεκτικά την πίτα από το ταψί και τοποθετήστε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος . Κόβουμε τις μπανάνες....τις μισές τις αναμειγνύουμε με την χτυπημένοηκρέμα και τις τοποθετούμε με το κουτάλι πάνω από τη βάση . Διακοσμήσετε με τις υπόλοιπες μπανάνες και τελειώστε με την τριμμένη σοκολάτα .
ΔΕΙΤΕ περισσότερες συνταγές πατώντας ΕΔΩ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ