Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Πένες με μίξ τυριών & λουκανικάκια στον φούρνο!


Εύκολο, γρήγορο, απλό και απόλυτα χορταστικό! 
Υλικά
1 πακέτο 500 γρ. πένες
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 πακέτο λουκανικάκια κοκτέιλ κομμένα σε φετούλες
1+ 1/2 κούπα μίξ διαφόρων τυριών [πουλάνε τριμμένα  έτοιμα τα σούπερ μάρκετ]
2 κούπες τυρί τριμμένο που να λιώνει π.χ γκούντα
250 γραμ φέτα 
λίγο ελαιόλαδο 





Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τις σουρώνουμε.
Στην κατσαρόλα που βράσαμε τις πένες [για να μην λερώνουμε πολλά σκεύη] βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε [τσιγαρίζουμε ] ελαφρώς τα λουκανικάκια  σε ροδελίτσες.




Στο ταψί η πυρέξ που θα ψήσουμε το φαγητό μας αδειάζουμε τις μισές πένες ,
Από πάνω ρίχνουμε τα μισά από τα σωταρισμένα λουκανικάκια μαζί με το λαδάκι τους και την μισή ποσότητα από τα μίξ τυριών και το γκούντα .
Ανακατεύουμε ,τα ισιώνουμε και πασπαλίζουμε  με το χέρι τρίβοντας την φέτα  σε κομματάκια όλη την επιφάνεια χωρίς να ανακατέψουμε τώρα θέλω να μείνει η φέτα σαν χώρισμα του φαγητού στην μέση.
Ρίχνουμε από πάνω τις υπόλοιπες πένες και προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και λουκανικάκια ισιώνοντας το φαγητό να είναι ομοιόμορφο.
Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς περίπου 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.

Για να δείτε περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές 

Σημείωση 
Αν θέλετε προαιρετικά χτυπάτε 1 μικρό κουτάκι εβαπορέ Νουνού με  1 η 2 αυγά και το ρίχνετε και αυτό από πάνω από το φαγητό μετά την κρέμα γάλακτος ..δεν χρειάζεται απαραίτητα αυτή η προσθήκη αν θέλετε το κάνετε εδώ εγώ πρόσθεσα 1 αυγό με 1  Νουνού για πρώτη φορά ,συνήθως το φτιάχνω σκέτο .Αξίζει να το φτιάξετε τρώγεται και την άλλη μέρα άνετα ααν περισσέψει.Καλή όρεξη !!