Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Ψωμάκι αφράτο αφράτο! !!!


                        

  

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υλικά

700 γρ αλευρι για ολες τις χρησεις
ή 400γρ σκληρο κιτρινο χωριατικο, 100 γρ ολικης και 200 για ολες τις χρησεις
2 φακ μαγια
1 και μισο κγ αλατι
1 κγ ζαχαρη
400 γρ νερο (αν χρειαστει..μπορειτε να προσθεσετε λιγο νερακι ακομα)
4-5 κσ λαδι

Οδηγίες   
Την μαγιά την αραιώνουμε σε λίγο χλιαρό νεράκι
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα , μεχρι να εχουμε μια μαλακη και αφρατη ζυμη.
Αφηνουμε να φουσκωσει..περιπου ενα μισαωρο.
Αναβουμε το φουρνο στους 230 και βάζουμε  μεσα την γαστρα με το καπακι.
Παιρνουμε το ζυμαρι και το φτιαχνουμε 2 φρατζολακια...τα τοποθετουμε σε αντικολλητικο χαρτι.

Μολις καψει η γάστρα τα παιρνουμε οπως ειναι με το χαρτι...ετσι δε ξεφουσκωνουν και δεν χαλαει το σχημα τους.
και τα ριχνουμε μεσα στη γαστρα...σκεπαζουμε με το καπακι και ψηνουμε για 3 τεταρτα. Για να καταλάβετε βάζουμε πρώτα την γαστρα μόνη της στο φούρνο πλάθουμε τα ψωμιά τα τοποθετούμε σε αντικολητικό χαρτί και μόλις κάψει λίγο η γάστρα τα βάζουμε μέσα μαζί με το χαρτί και ψήνουμε

Ελεγχουμε το χρωμα του ψωμιου και αν εχει γινει χρυσοκοκκινο το βγαζουμε ή το αφηνουμε ξεσκεπαστο για να παρει χρωμα
ετοιμο το ψωμακι μας!!!!!