Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Μουστοκούλουρα με πορτοκάλι !!! Από τα καλύτερα!!!



ΥΛΙΚΑ
1 φλ.τσαγιού μούστο
 1 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
 1 φλ.τσαγιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
4-5 φλ.τσαγιού αλεύρι για όλες της χρήσεις
 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
2 κ.σούπας κονιάκ
1 1/2 κ.γλυκού σόδα
2 κ.γλυκού κανέλα τριμμένη
1/4 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 κ.γλυκού μπέικιν
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο Σουσάμι(προαιρετικά)

 Για περισσότερες συνταγές πατήστε ΕΔΩ Μαγειρική και Συνταγές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μούστο, το λάδι, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε να ενωθούν καλά τα υλικά, και τέλος ρίχνουμε Σίβα σιγά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να κολλάει στο Χάρι.Την αφήνουμε 10-15 λεπτά να ξεκουραστεί.


Κατόπιν παίρνουμε λίγη ζύμη στο χέρι μας όσο ένα καρύδι,την βάζουμε στον πάγκο εργασίας την κάνουμε ένα μέτριο μπαστούνι, πλάθουμε ένα σαλίγκαρο και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο,και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
 Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15-20 λεπτά(βέβαια ανάλογα τον φούρνο μας)έμενα στα 15 λεπτά ήταν έτοιμα. Αφού ψηθούν τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν και μετά τα φυλάμε σε τάπερ καλά κλεισμένα.
Giota Konsta
Οι Προκομένες/οι - Συνταγές