Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

πίτα Πατάτας το φούρνο καραμελωμένη !!! Υπέροχη !!!!






Οταν ψηθεί καραμελώνει από πάνω και είναι πραγματικά απίθανη σε γεύση και εύκολη !!!

Υλικά
Για ταψάκι μέγεθος τούρτας τετράγωνης μερίδες 6
6 πατάτες μεγαλούτσικες
7 φέτες του τόστ ζαμπόν
5 φέτες τυρί του τόστ
1 κούπ τυρί τριμμένο γκούντα τριμμένο
1 κούπα τυρί πικάντικο η κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας  τριμμένο
2 αυγά
1 κούπα γάλα εβαπορέ αδιάλυτο




Οδηγίες
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε καλά.
Τις καθαρίζουμε μόλις κρυώσουν και τις πολτοποιούμαι πολύ καλά με τα χέρια η με το ειδικό μηχάνημα πουρέ τις πατάμε μέσα στο ταψάκι που θα τις ψήσουμε,
Κόβουμε από πάνω το ζαμπόν σε κομματάκια ρίχνουμε και τα δύο ειδών τυριά κρατώντας από λίγο και από τα δύο για από πάνω στο τέλος .
Ανακατεύουμε καλά και το ισιώνουμε στο ταψάκι.
Από πάνω αραδιάζομαι ακανόνιστα κομμένες τις φέτες τυρί του τόστ 
Χτυπάμε τα δύο αυγά με το εβαπορέ γάλα και το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να το δούμε να καραμελώσει από άνω να σκουρήνει .Καλή επιτυχία !!
Σημείωση
Δέν είναι αρπαγμένο στις φωτογραφίες αλλά καραμελωμένο με υπέροχη γεύση και τραγανή .