Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015

Yπέροχες ζουμερές καριόκες !! Και νηστίσιμες





Επειδή αυτές τις καταπληκτικές καριόκες τις φτιάχνω πάντα με το...''μάτι'' προσπάθησα να μετρήσω τα υλικά για να σας δώσω τη συνταγή.
Όπως και νά'χει αυξομειώστε τα υλικά ώστε να έχετε ένα μίγμα μαλακό αλλά όχι σφιχτό,για να βγουν οι καριόκες ζουμερές και όχι σκληρές!




ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 35-40 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
4 κούπες τριμμένο μπαγιάτικο σοκολατένιο κέικ
200 γρ.μαύρη σοκολάτα με πορτοκάλι
1 κ.σ μαργαρίνη
3 κ.σ γεμάτες βανίλια γλυκό (υποβρύχιο)
4-5 κ.σ σιρόπι σοκολατας ή βύσινο ή σιρόπι με ζάχαρη και νερό σε ίση ποσότητα
4 κ.σ λικέρ κανέλας(Τεντούρα) ή κονιάκ
1/2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

ΓΙΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΜΑ
400-500 γρ.κουβερτούρα
2 κ.σ σπορέλαιο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σ'ένα κατσαρόλι λιώνω τη σοκολάτα με πορτοκάλι,τη μαργαρίνη και το γλυκό βανίλια.
Όταν λιώσουν,τα ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά μαζί,να γίνουν ένα μαλακό μίγμα.Δεν θα πλάθεται.
Το βάζω όπως είναι με το μπολ στο ψυγείο καμιά ωρίτσα να σφίξει.
Το τυλίγω σε σφιχτό ρολό μέσα σε μεμβράνη και από πάνω αλουμινόχαρτο στρίβοντας τις άκρες σαν καραμέλα.


Το βάζω κατάψυξη 3-4 ωρίτσες να παγώσει για να κόβεται σε φέτες.
Λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύμματα και προσθέτω και το σπορέλαιο.
Κόβω το ρολό σε φετούλες πάχους 1 εκ.και τις τυλίγω με τη βοήθεια 2 πηρουνιών μέσα στην κουβερτούρα.
Τις βάζω σε λαδόκολα και όταν στεγνώσει η σοκολάτα τις τυλίγω με αλουμινόχαρτο μία,μία και τις διατηρώ στο ψυγείο.
Τον χειμώνα τις αφήνω εκτός ψυγείου.
Καλή επιτυχία άν τις φτιάξετε!!!

Συνταγή από 
Οι Λιχουδιές της Σόφης