Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Πάστα καραμέλας-σοκολάτας !!! Τέλειο !!!






Για το παντεσπάνι

6 αυγά
1 φλυτζ ζάχαρη
1/2 ποτήρι του κρασιού σπορέλαιο
1/2 ποτήρι του κρασιού κρέμα γάλακτος
3 κσ κακάο
2,5 κ γ μπέικιν
1 φλυτζ αλεύρι
βανίλια




Για την καραμέλα

1 φλυτζ ζάχαρη
1 φλυτζ κρύο νερό
250 ml κρέμα γάλακτος

Για την σαντιγί

1,5 φλυτζ κρύο γάλα
3 φακελάκια σαντιγί σκόνη

Για την σοκολάτα

2 φλυτζ γάλα
1 φλυτζ ζάχαρη
3 κσ κακάο
1 κσ αλεύρι.

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν..να ασπρίσουν, προσθέτουμε το σπορέλαιο , την κρέμα γάλακτος , το κακάο, το μπεικιν, τη βανίλια και το αλεύρι.
Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψάκι , βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 β, προθερμασμένο φούρνο , περίπου μισή ώρα...δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα .
το δικό μου ταψακι είναι 30επι30.

Ετοιμάζουμε την καραμέλα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη να λιώσει ,να πάρει λίγο σκούρο χρώμα....ΠΡΟΣΟΧΉ να μην καεί....ρίχνουμε το νερό....
Μόλις ρίξουμε το νερό η καραμέλα θα μαζέψει...μην φοβηθείτε..συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει ξανά.
και στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος...ανακατεύουμε , μέχρι να ομογενοποιηθεί!!!!
Τρυπάμε το παντεσπάνι με καλαμάκι ξύλινο και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι καραμέλας να πάει παντού.
Αφού κρυώσει ....χτυπάμε τα υλικά της σαντιγί και την στρώνουμε από πάνω.

Για την σοκολάτα

Σε μια κατσαρόλα μικρή....ζεσταίνουμε το γάλα...προσθέτουμε τη ζάχαρη να λιώσει, Μέτα το κακάο, ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε  το αλεύρι.
Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει το γλυκό μας, ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα....όμως να έχει κρυώσει η σοκολατα...για να μην παρασύρει τη σαντιγί!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑς ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!!!!
Συνταγή από 
Myrto Aggelou--Οι Κουζινίστας